Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dalić zadovoljno trlja ruke

Nakon dvojice dinamovaca i Barišić u momčadi kola: Škoti oduševljeni, navijači ga obožavaju!

Borna Barišić našao se među 11 najboljih igrača 1. kola Europske lige.

Borna Barišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon Marina Leovca i Mislava Oršića u Ligi prvaka, Borna Barišić iz škotskog Rangersa našao se u najboljoj momčadi kola Europske lige. Barišić je u 24. minuti dobio jedan duel koji je bio 50:50, lopta se odbila do Ojoa, koji je dalekometnim udarcem matirao vratara Feyenoorda i donio Rangersima tri boda.

Škotski mediji bili su oduševljeni cijelom izvedbom hrvatskog reprezentativca, koji se nakon težeg starta na Ibroxu konačno pokazao u pravom svjetlu. Podsjetimo, prošlog mjeseca Barišić je St. Mirrenu zabio sjajan pogodak iz slobodnog udarca i to mu je očito unijelo dodatno samopouzdanje u igru.

S tim se slažu i navijači, koji su ga obasipali komplimentima nakon utakmice.

gol expired Njemačke zvijezde u sukobu: Sve podsjeća na poznati "rat" slavnih vratara, padaju teške riječi divider

"Barišić podsjeća na onog igrača koji je igrao za Osijek."

"Borna Barišić večeras igra za grb na svojim prsima i pokazao je svima zašto je standardni prvotimac u reprezentaciji Hrvatske. Veličanstvena predstava."

"Ovo je bila njegova najkompletnija predstava otkako je u Rangersu. Najbolji igrač utakmice za mene. Sve je bilo dobro i pozitivno. Dobio je sve zračne duele i bio je ključni čovjek kod pogotka."

"Barišiću se nije dalo dovoljno vremena da se dokaže i prerano su osuđivali njegove nastupe. To je bilo potpuno idiotski i to je sada jasno."

Mladi navijač Partizana (Foto: Screenshot/Twitter) Dječak neprikladnom gestom narušio lijepu scenu: 20.000 djece navijalo za Partizan divider

Barišić je ove sezone zaigrao u svega šest utakmica te je bio strijelac jednog gola i asistent za tri. Propustio je čak osam utakmica, od kojih u dva navrata nije bio ni na klupi za pričuve.

Ovakva dva nastupa Leovca i Barišića na europskoj sceni sigurno ohrabruju izbornika Zlatka Dalića, pred kojim su dvije ključne utakmice u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine. Podsjetimo, početkom idućeg mjeseca Hrvatska u Splitu dočekuje Mađarsku, pa putuje u Wales.

Pozicija lijevog beka problematična je pozicija u Hrvatskoj još od odlaska Roberta Jarnija 2002. godine. Mnogi su isprobani na toj poziciji, no malo tko se više godina uspio zadržati na njoj te pritom zadovoljiti izbornika i navijače.

Messi i Rakitić pozdravljaju navijače (Foto: AFP) Messi vraća Rakitića u početni sastav Barcelone: "S njim voli igrati, a svi znamo što to znači" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider