Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Akcija je započela

Bomba iz Madrida: Uvrijeđeni Ronaldo želi se vratiti u Real, dosta mu je Italije i Juventusa

Jorge Mendes razgovarao je sa šefovima Real Madrida o mogućem povratku Cristiana Ronalda na Santiago Bernabeu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati španjolski novinar Josep Pedrerol lansirao je bombu u popularnoj emisiji El Chiringuito. Jorge Mendes razgovarao je sa šefovima Real Madrida o mogućem povratku Cristiana Ronalda na Santiago Bernabeu. 

Pedrerol obično ima dobre insajderske informacije o zbivanjima u Realu, a ostao je u dobrom odnosima i s Ronaldom. Kaže da je razgovor, doduše, bio neformalne prirode, ali kada su u pitanju Mendes i Florentino Perez, teško da tu postoji slučajnost. Zaključak je da je portugalski superagent vjerojatno htio provjeriti kako predsjednik Reala diše.

Mendes razgovarao s Perezom

Ovaj potez tumači se kao Ronaldov mig Perezu da se želi vratiti u Real. Koketiranje je počelo još prošle godine kada je Ronaldo posjetio Bernabeu, na posljednjoj utakmici prije zatvaranja i početka radova na obnovi.

gol expired Nestvarni promašaj najskupljeg stopera na svijetu: Postao je viralni hit, mnogima i dalje nije jasno divider

Juventus je već duže vrijeme u financijskim problemima kao i većina najvećih klubova, a pogotovo nakon ispadanja od Porta već u osmini finala Lige prvaka. Stara dama bila je u velikom minusu i prije ispadanja, pa se dubioza samo proširila. Kako stvari stoje, Juve neće biti ni prvak Italije, Inter je na putu da mu prekine devetogodišnju dominaciju.

Sve su glasnije priče da se Juventus želi riješiti Ronalda i njegove goleme plaće od 31 milijun eura godišnje. PR priče o rastu dionica i prodaji dresova (naivcima se predstavlja da kompletan iznos ide klubu, a ne samo mali postotak) više ne piju vodu.

Ronaldova plaća veliki problem

Plaća koju Ronaldo traži veliki je problem i za Real. Ni Kraljevskom klubu ne cvatu ruže, i on ima puno problema. Prihodi su pali, mnogo mu novca odnosi obnova stadiona, a mora se i pojačati. Kylian Mbappe i Erling Haaland glavne su mete, a oni nisu jeftini.

gol expired Na ulicama Tottenhama Dinamo nitko nije spominjao, naišli smo na tragediju koja je obilježila prvi dan otvaranja škola divider

Osim toga, u Italiji je znatno smanjen porez na milijunske svote, iznosi samo 25 posto, dok je u Španjolskoj dvostruko veći. To je jedan od razloga zbog kojeg je Ronaldo uopće prešao u Juventus.

Zasad je Ronaldova plaća teško premostiv problem, ali u nogometu se nikad ne zna. Ako se Ronaldo odrekne dobrog dijela kolača, sve je moguće. Izgleda da je uvrijeđen kritikama kojima je izložen u Italiji nakon okretanja leđa u živom zidu protiv Porta.

S Bernabeua se lakše vidi Liga prvaka i Zlatna lopta

Koliko god velik i moćan bio, Juve ipak nije Real. Kraljevski klub i Bernaebu ipak su dimenzija više. O jačini PR mašinerije u europskim i svjetskim okvirima da ne govorimo. S vrha Bernabeua sve se lakše vidi, pa i Liga prvaka i Zlatna lopta.

gol expired Englezi se čudom čudili, Mourinho pokazao respekt: Razlika u klasi očita, taktika promašena, ali ne mora se tako kiksati divider

Ronaldo je sigurno nedostajao Realu, ali još je više Real njemu nedostajao. Mali je problem što je ušao u godine, na leđima je 36., forma je daleko od nekadašnje. Tko zna, možda bi se u Realu opet raspucao. Realova napadačka filozofija ipak mu puno više odgovara nego Juveova ziherica.      

Madridski mediji odmah su krenuli u akciju, pušteni su prvi baloni, putem anketa ispituje se puls navijača. Možda u ovom dimu ima vatre. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider