Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jurčeviću se trese stolica

Otkaz koji su u Maksimiru jedva dočekali: Nazire li se novi trener Dinama?

Nenad Bjelica dobio je otkaz na mjestu trenera Lecha iz Poznanja

Nenad Bjelica (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nenad Bjelica više nije trener Lecha iz Poznanja. Hrvatski stručnjak dobio je otkaz nakon domaćeg poraza (0:2) Lecha od Jagiellonije iz Bialystoka, čime su dva kola prije kraja prvenstva Lechu bitno umanjene šanse za osvajanje naslova prvaka.

Lech je treći na ljestvici „Lige za prvaka“ s pet bodova zaostatka iz vodeće varšavske Legije, dvostrukog uzastopnog prvaka, te dva boda zaostaje za drugoplasiranom Jagiellonijom.

Bjelica je prije Lecha trenirao talijansku Speziju, Austriju iz Beča, Wolfsberger AC, Lustenau i Kärnten, gdje je završio igračku karijeru i započeo trenersku.

Bjelica tiha patnja Dinama

Bivši hrvatski reprezentativac u nekoliko je navrata bio u kombinacijama za novog trenera zagrebačkog Dinama, spominjao se u tom kontekstu i nakon što je Mario Cvitanović odstupio s klupe maksimirskog kluba. U međuvremenu je Nikola Jurčević postao trener Dinama, ali nakon posljednjih posrtaja i njemu se opasno trese klupa.

Tko zna, Bjelica bi uskoro možda mogao uskočiti na Jurčevićevo mjesto. Dapače, takav se rasplet čini vrlo realnim, za nekoliko dana, tjedana ili mjeseci. Jer, Bjelica je sada slobodan i dostupan, a maksimirski vlastodršci jako ga cijene i već duže vrijeme im je tiha patnja.

Prije nekoliko tjedana otkaz na klupi varšavske Legije dobio je i bivši direktor HNS-a i sportski direktor zagrebačkog Dinama Romeo Jozak, kojeg je na klupi zamijenio njegov dotadašnji pomoćnik Dean Klafurić, bivši trener Gorice koji je svojevremeno radio u omladinskoj školi Dinama, dok ju je vodio upravo Jozak.

Jozakov pomoćnik blizu naslova prvaka

Jozak je doveo Klafurića u Dinamo, a prošle godine i u Legiju, a na kraju ga je Klafurić zamijenio na klupi Legije i ima veliku šansu osvojiti naslov prvaka Poljske.

Do kraja Ekstraklase, elitne poljske lige, ostala su još dva kola. Legia ima tri boda više od drugoplasirane Jagiellonije, ali i teži raspored te lošiji međusobni omjer, što znači da će u slučaju jednakog broja bodova prvak biti Jagiellonia.

Legia u sljedećem kolu dočekuje Gornik Zabrze, a u posljednjem kolu gostuje u Poznanu kod Lecha. Jagiellonia gostuje kod Zaglebie, pa dočekuje Plock. 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider