Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ne idemo u dobrom smjeru"

Engleska zgrožena novom VAR odlukom zbog koje je Mourinho na aparatima: "Najgore što sam ikada vidio"

Tottenham je izgubio utakmicu kod Sheffielda, koju je obilježila nevjerojatna VAR odluka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 32. kola engleskog nogometnog prvenstva igranoj u četvrtak Sheffield United je na svom Brammal Laneu svladao Tottenham Josea Mourinha s 3:1, no nakon susreta nitko ne priča o iznenađenju, već o sudačkoj odluci koja je donesena nakon asistencije VAR-a.

Sheffield je poveo u 31. minuti preko Bergea, a samo dvije minute kasnije Harry Kane izjednačio je za Spurse. Slavlje igrača gostiju trajalo je vrlo kratko, nakon što je glavnom sucu Michaelu Oliveru javljeno u slušalicu da gol ne vrijedi zbog igranja rukom Lucasa Moure.

Diletta Leotta (Instagram) Hrvatski reprezentativac zabio možda i ključni gol sezone, a lijepa voditeljica opet mamila uzdahe divider

Pravilnik je jasan, ali...

Prije nego što je lopta došla do Kanea, koji je okrenuo svog čuvara i sjajno pogodio donji desni kut, Moura je bio u prodoru te pritom pao. Prilikom pada ruka mu je bila jako blizu lopte, no nije ju dirala, no potom ga je igrač Sheffielda pogodio loptom u rame, od kojeg se lopta odbila do Kanea.

Nakon asistencije VAR-a Oliveru je javljeno da gol ne vrijedi jer je Moura igrao rukom. Međutim, većina će se složiti da se tako nešto ne sudi i da to nije bila čista ruka, već spomenuto rame. No FIFA-in pravilnik je jasan:

"Ako igrač dira rukom loptu nakon čega pada gol ili se stvara čista prilika za igrača, akcija će biti prekinuta i dosudit će se slobodni udarac", stoji u pravilniku.

PONIŠTENI POGODAK KANEA

gol expired Bizarni crveni karton: Krenuo u dribling po pogodak, par sekundi kasnije ostao u šoku divider

Trener Sheffielda slaže se s Mourinhom

Portugalski trener na klupi Tottenhama Jose Mourinho bio je vrlo razočaran tom odlukom, što je jasno i rekao nakon utakmice.

"Sudac više ne postoji. Sudac je u uredu. Sudac bi uvijek trebala biti osoba na terenu, a ljudi u VAR sobi samo bi mu trebali asistirati. Ovdje to više nije slučaj. Idemo u pogrešnom smjeru i to je loše za ovaj predivni sport koji svi vole", kazao je Mourinho nakon utakmice.

S njim se složio i trener Sheffielda Chris Wilder:

"Nema namjernog igranja rukom. Mislim da je ovo farsa. I sami smo bili žrtve nekoliko takvih odluka. Mislim da ovo nije bila dobra odluka."

gol expired Panika u Barceloni: "Messi prekinuo pregovore, njegov je plan dovršiti svoj ugovor i napustiti Barcelonu" divider

Analitičari i nogometne legende zgrožene odlukom

Legendarni engleski napadač, a danas stručni komentator Alan Shearer također je bio u nevjerici.

"Sudac u VAR sobi vjerojatno se sramio kada je morao javiti Oliveru da poništi pogodak", kazao je Shearer, a Jamie Redknapp dodao:

"Ovo je jedna od najgorih odluka koje sam vidio. Razumijem da postoji pravilnik što se sudi, a što ne, ali zašto ne možemo imati zdrav razum i na temelju njega donijeti odluku?"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider