Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šala koja nije svima sjela

Bizaran transparent navijača Liverpoola podigao buru: Brzo ga uklonili, klub osudio odgovorne

Navijači Liverpoola pojavili su se u Belgiji s transparentom koji je podigao dosta prašine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski prvak Liverpool gostovao je u trećem kolu Lige prvaka kod belgijskog Genka i pobijedio s laganih 4:1. Dva lijepa gola, posebno drugi u maniri Ricarda Qauresme, postigao je Alex Oxlade-Chamberlain, a lijepo su poentirali još Sadio Mane i Mohamed Salah.

Međutim, osim o sjajnoj izvedbi Redsa, pisalo se i navijačima i njihovu pomalo bizarnom transparentu koji se pojavio na tribini prije utakmice.

Marc Andre ter Stegen (Foto: AFP) Spasitelju Barcelone pukao film: "Želim razgovarati s igračima koji su danas nastupili" divider

Transparent je prikazivao lice Divocka Origija montirano na sliku popularne šale koja je kružila na Whatsappu, a prikazuje tamnoputog čovjeka s neprirodno velikim penisom. Bila je to jedna od onih, naoko ni po čemu posebnih fotografija koju u početku ne vidite u cijelosti, pa se otkrije skriveni sadržaj tek kada otvorite cijelu sliku.

Nepoznatim navijačima Liverpoola učinilo se zgodnim na tu fotografiju zalijepiti Origijevo lice, vjerojatno jer belgijskog napadača od milja često nazivaju ''Big Cock Divock''.

Erling Haland (Foto: AFP) Znate li koliko je Ronaldu i Messiju trebalo da naprave što i ovaj tinejdžer? divider

Međutim, njihov potez nije baš svima bio duhovit kao njima, pa je transparent podigao dosta bure. Brzo su se pojavile optužbe za korištenje rasističkih stereotipa, a na Twitteru se povela žustra rasprava. Redari su uklonili sporni transparent, a klub se oglasio još za vrijeme utakmice.

"Ovo je potpuno nedopustivo. Liverpool osuđuje uvredljivi transparent koji se pojavio na našoj sekciji tribina uoči početka utakmice. Brzo smo djelovali i uklonili transparent, radimo s lokalnim institucijama i osobljem stadiona kako bismo identificirali odgovorne. Poduzet ćemo daljnje akcije sukladne našim procesima sankcioniranja", objavili su iz kluba.

Lautaro Martínez (Foto: AFP) Tko je Interova nova velika zvijezda? Traži ga Real, ali Messi ga obožava i želi ga u Barci divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider