Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NADAJU MU SE

Bivši mladi reprezentativac obukao bebu u Osijekov bodi i zaludio navijače

Nije tajna da navijači Osijeka već dugo žele vidjeti Hrvoja Babeca na Opus Areni.

Alexander Kacaniklic i Hrvoje Babec (Foto: Cropix)

Prije godinu i pol veliko iznenađenje među pratiteljima hrvatskog ligaškog nogometa uzrokovao je jedan transfer. Radi se o prijelazu Hrvoja Babeca iz Gorice u latvijsku Rigu.

Joško Gvardiol VIDEO Joško Gvardiol ekskluzivno: "Guardiola je perfekcionist, ponosan sam na rekord, a Dinamo će biti prvak!" divider

Iznenađenje prije svega jer se danas 24-godišnji Babec iskazao kao jedan od najboljih srednjih veznjaka lige, a u pravilu standardan je bio svojevremeno i u mladoj reprezentaciji, u vrlo jakoj konkurenciji Žapera, More, Bistrovića i Franjića te Nejašmića, koji uglavnom i nije imao mjesta na rosteru.

Želi pobjeći iz Latvije i ne skriva koji mu je dres srcu mio

Danas Babec traži bijeg iz Rige. Problem je u odšteti. Kako su ga Latvijci platili 1,6 milijuna eura, nadaju se da bi nešto mogli dobiti nazad. Hrvojev ugovor traje do kraja ove godine, tj. završava s 31. prosinca 2024.

Inače, iako se afirmirao u Gorici, Babec je momak iz Virovitice, koji je nogometno odrastao u Osijeku. No ne u NK-u Osijek, iako je tamo kao 12-godišnjak došao. Nije se nametnuo i godinu kasnije završio je u akademiji Krpan-Babić, u kojoj je prošao cijeli omladinski staž.

Nakon izlaska iz Akademije, sreću je probao pronaći u Belgiji te u Francuskoj, da bi na kraju ipak završio u Gorici, a onda u Rigi.

Jürgen Klopp VIDEO Klopp u slavlju ostao bez važne dragocjenosti: Snimatelj na Anfieldu "spasio mu život" divider

No, iako u Osijeku nije uspio, čini se da ljubav prema bijelo-plavom dresu tinja u njemu. To je dokazao već ranije, kad je glasno izražavao želju za dolaskom na Opus Arenu te se ljetos čak pričalo o tome.

Navijači na nogama nakon objave na Instagramu

Ipak, novi je dokaz nešto što je navijače Osijeka jednostavno razbudilo. Hrvojeva supruga Karla, inače Osječanka koju je upoznao još dok je ondje igrao nogomet, uslikala je Hrvoja kako drži njihovu prinovu koja se nalazi u bodiju NK-a Osijek.

Hrvoje Babec s djetetom Hrvoje Babec s djetetom (Foto: Instagram)

Sve to samo dokazuje kako postoji jedan jako kvalitetan igrač kojem srce kuca za Osijek te ne treba čuditi što su odmah krenuli pritisci navijača prema klubu po pitanju njegova angažmana.

Osijek se već dugo veže uz Enisa Čokaja, a mnogi smatraju da cijena albanskog nogometaša ne bi trebala biti puno niža od one za Babeca, koji je svojom objavom jednostavno zaludio navijače bijelo-plavih.

Oni se nadaju kako je motivirao i upravu kluba da krene po njega, jer Hrvoje bi uistinu bio veliko pojačanje u srcu veznog reda. A ne moramo dvaput razmisliti o tome na kakav bi način u Osijeku nakon svega bio pozdravljen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider