Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporna privatizacija

Bitka za Dinamo, okršaj u Skupštini: "Pljačka stoljeća" ili sve po zakonu?

Danas su se suprotstavljene strane sastale u gradskoj skupštini...

Udruga \"Dinamo, to smo mi\" (Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Ide li Dinamo u privatizaciju ili će udruga "Dinamo, to smo mi" zaustaviti plan uprave kluba? Naime, ta udruga u privatizaciji vidi legalizaciju pljačke Dinama, i traži reakciju Grada Zagreba. Danas su se suprotstavljene strane sastale u gradskoj skupštini.

Odbor za sport Skupštine Grada Zagreba danas je dočekao suprotstavljene strane:

Upravu Dinama u najjačem sastavu (Svetina, Kodžoman, Rožić), i udrugu "Dinamo, to smo mi", koju predstavlja mladi Juraj Čošić. Ta udruga od gradske skupštine traži zaustavljanje privatizacije Dinama.

"Zaključak koji se predlaže glasi: 'Skupština Grada Zagreba protivi se preoblikovanju sportske udruge GNK Dinamo u sportsko dioničko društvo prije nego što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s pozitivnim propisima'", kaže zastupnik Krešimir Kartelo.

Tomislav Svetina i Mirko Barišić (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL) Tomislav Svetina i Mirko Barišić (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL)

Međutim, nakon gotovo dva sata rasprave, zbog tri suzdržana glasa, odbor nije prihvatio ovakav prijedlog. Sporan im je dio rečenice da dosadašnji izbori u Dinamu nisu bili transparentni, a za to skupština - nije nadležna.

"Činjenice jesu da je statut GNK Dinamo sukladan Zakonu o udrugama i da je kao takav ovjeren od strane gradskog ureda za opću upravu", kaže Tomislav Svetina, trenutačni dopredsjednik Dinama.

Tako će se tekst prijedlog morati mijenjati. I neizvjesno je kako će glasati skupština za sedam dana.

"Mislimo da su se tu nekakve stranačke i nekakve političke stvari uplele, za koje smo od početka tvrdili da nisu poželjne ovdje. I nije problem! Pričekat ćemo sjednicu gradske skupštine, pa ćemo vidjeti onda kako će glasovati, kakav je uopće zaključak", ističe Juraj Čošić, predstavnik udruge "Dinamo, to smo mi"

Međutim, osim gradske skupštine, Udruga "Dinamo, to smo mi" sutra kreće i prema ključnoj instituciji: Povjerenstvu za profesionalne klubove.

Svetina komentira:

"Ono što ja očekujem, dakle, da postupak preoblikovanja koji je započet, da li će se nastaviti ili ne, to je u rukama Povjerenstva. Ja mislim da tako treba i nastaviti. Ako povjerenstvo odluči da se postupak preoblikovanja zbog određenih razloga ne može nastaviti, onda se i neće nastaviti. Tu nema nikakve dileme oko toga."

Navedeno povjerenstvo dio je državnog Ureda za sport, pa se borba za Dinamo nastavlja na svim razinama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider