Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Napravili dopune"

U Dinamu nakon najlošije financijske godine uvjereni u završetak privatizacije

Na jučerašnjoj Skupštini Dinama jedna točka posebna se iščekivala. Ona o privatizaciji. No, klub još uvijek nema zeleno svjetlo za postupak preoblikovanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od tri godine nakon što su u Maksimiru odlučili krenuti u privatizaciju, ta priča i dalje je na čekanju. Iako su u klubu uvjereni: ne zadugo.

"Mi smo elaborat predali. Elaborat je Povjerenstvo pogledalo, pozvalo nas je zajedno s Price Waterhouseom da napravimo određene dopune, mi smo te dopune napravili i mi očekujemo vrlo brzo pozitivan odgovor od strane Povjerenstva", kaže Tomislav Svetina, novoimenovani potpredsjednik Dinama.

Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove, koje djeluje u sklopu Središnjeg državnog ureda za sport, prije mjesec dana odbilo je elaborat uz obrazloženje kako nije u potpunosti odgovaralo uvjetima propisanima Zakonom o sportu.

U današnjem dopisu potvrdili su nam primitak novih materijala.

"Dokumentacija od strane GNK Dinamo je zaprimljena te će biti proslijeđena Povjerenstvu za profesionalne sportske klubove, a koji će istu razmatrati na jednoj od idućih sjednica."

Odluku o mogućoj privatizaciji Dinama Izvršni odbor kluba donio je još 15. rujna 2014. A, na Skupštini prije tri godine Zdravko Mamić poslao je jednostavnu poruku.

"Ponuditi na tržište Dinamove dionice i neka članovi i prijatelji i poduzetnici ulože u svoj Dinamo."

2017. godina financijski najlošija

A, u godini u kojoj je donesena odluka da se krene u privatizaciju Dinamov odnos prihoda i rashoda bio je u minusu većem od 90 milijuna kuna. Negativan trend nastavljen je i u 2015., da bi 2016. donijela rekordan plus. Tada je priča o privatizaciji utihnula. Prošla godina bila je financijski najlošija.

Prema elaboratu temeljni kapital Dinama procijenjen je na 210 milijuna kuna. A, postupak preoblikovanja odvijao bi se u četiri faze.

U prvoj pravo na kupnju dionica imao bi samo Grad Zagreb. U drugoj članovi kluba, kojih ima oko devet tisuća. A, u trećoj oni članovi koji su kupili dionice u prethodnom krugu. U posljednjoj fazi dionice bi bile dostupne svima.

"Ja vjerujem da ćemo mi u pohod na sljedeću Ligu prvaka krenuti kao športsko dioničko društvo", optimistično će potpredsjednik Svetina.

Dinamo u taj pohod kreće za manje od pet mjeseci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider