Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači poručuju

Dinamo to smo mi: ''Aktualna uprava u nasilnoj privatizaciji želi da vlasnici kluba postanu isti oni koji su ga i opljačkali ''

Novoosnovana udruga navijača Dinama poslala je proglas u kojem su se osvrnuli na najavljenu privatizaciju kluba.

Galerija Predstavljanje udruge Dinamo to smo mi (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL) Predstavljanje udruge Dinamo to smo mi (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL) Predstavljanje udruge Dinamo to smo mi (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL) +3 Juraj Čošić, predsjednik udruge Dinamo to smo mi (Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL)

''Dinamo to smo mi'' je udruženje članova Kluba koji, kako su najavili,nastavlja dosadašnje pokušaje za povratak Dinama svim njegovim članovima i navijačima. Nastavak je to borbe koju su do sada vodili Dinamovi navijači Bad Blue Boysi, građani okupljeni oko inicijative Zajedno za Dinamo, četiri kapetana pod nazivom Za naš Dinamo te svi članovi malonogometnog kluba Futsal Dinamo koji već četiri godine uspješno funkcionira prema članskom modelu jedan član - jedan glas.

Nakon predstavljanja početkom tjedna, sada su medijima poslali proglas kojeg prenosimo u cijelosti:

''Nogometni klub Dinamo je skoro dva desetljeća okupiran i pljačkan od nelegitimne Skupštine i ljudi koji njime upravljaju. U tom razdoblju Dinamov smisao izgubljen je između procesa na osječkom sudu za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta i moralnom talogu vodstva Kluba, uz kojeg se na spomen Dinama vežu asocijacije primitivizma, diktature i samovolje uz političko-pravosudni blagoslov institucija.

Aktualna uprava potjerala je navijače i članove Dinama od svog Kluba. Stadion je konstantno prazan, sportski aspekt poslovanja sveo se na privatni interes ispred interesa Kluba, a o uspješnosti vođenja Dinama govori činjenica kako je prošla poslovna godina bila najgora u povijesti - sa 112,8 milijuna kuna minusa. Nadalje, bilanca Dinama za 2017. godinu pokazuje kako su njegove obveze veće od ukupne imovine Kluba te da je isti u velikim financijskim problemima uz sve izlazne transfere i donacije Grada Zagreba u zadnjih deset godina.

O samom suđenju u Osijeku očitovat ćemo se kad za to dođe vrijeme jer istovremeno, ispod radara, provlači se pokušaj privatizacije Dinama kojim bi se legalizirala pljačka Kluba kojoj svjedočimo posljednjih godina. Nasilnom privatizacijom pokušavaju se amnestirati svi događaji zbog kojih je Dinamo na stupu srama.

Svih ovih godina, članovi Dinama pokušavaju tome stati na kraj. Demokratizacija Dinama je jedini način za povratak Kluba njegovim članovima i nada da će sport biti ispred osobnih interesa.
Tiraniji koja je trenutno u Dinamu jedina su alternativa njegovi članovi s vizijom, misijom i ciljem. Okupljeni u udruzi „Dinamo to smo mi“ kao uspješan primjer ističemo MNK Futsal Dinamo, Klub njegovih članova koji je vođen demokratski, transparentno i odgovorno. Pokazali smo što znamo te kako je moguće tako raditi, a to želimo pokazati i u Dinamu.

Pozivamo sve Dinamovce da se uključe u rad naše udruge kako bi vratili Klub onima kojima i pripada, a to su njegovi članovi, jer Dinamo to smo mi!''

Udruga članova GNK Dinamo ''Dinamo to smo mi''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati