Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"učinili ste nas ponosnima"

Bilić natjerao navijače da pojedu svoje riječi: Otkrio ključ čudesnog preokreta!

Slaven Bilić bio je na izlaznim vratima West Hama, no nakon velikog preokreta i sjajne izvedbe u drugom poluvremenu Liga kupa protiv Tottenhama čini se da je barem malo okrenuo situaciju na svoju stranu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham Slavena Bilića kreirao je jedan od najvećih preokreta u dosadašnjem dijelu sezone. Čekićari su gostovali kod Tottenhama u osmini finala Liga kupa i na poluvremenu su zaostajali 2:0. Preokret je u nastavku stigao u razmaku od svega 15-ak minuta, a golove su zabijali Ayew (2) i Ogbonna.

"Bila je to sjajna večer za nas. Dobili smo dodatnu energiju i svježinu ovom pobjedom", rekao je Slaven Bilić uoči važnog gostovanja u prvenstvu kod Crystal Palacea.

Posljednjih se dana dosta govorilo i pisalo da je Bilić dobio dvije utakmice da podigne razinu igre West Hama, nakon što je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici pred svojim navijačima poražen s 0:3 od novog prvoligaša Brightona.

"Napredovali smo puno u posljednjih šest utakmica. Ovo bi trebao biti naš standard kada je u pitanju požrtvovnost, predanost i borbenost. Neke utakmice ćemo izgubiti, ali s ovakvim pristupom možemo samo ići naprijed", kazao je bivši izbornik Hrvatske te otkrio ključ preokreta.

"Rekao sam im da ostanu smireni i da budu hrabriji. Pogotovo Manuel Lanzini (dvostruki asistent). Rekao sam im da smo još uvijek u utakmici i da jedan gol može preokrenuti cijelu stvar. Kada smo zabili prvi pogodak, dobili smo iznenadnu energiju. Naša ubacivanja postala su svjetske klase i bilo im je vrlo teško braniti. Zaslužili smo ovaj preokret", zaključio je Bilić.

Društvene mreže pokopale su Bilića na poluvremenu utakmice.

"Ljudi i dalje misle da je Allardyce bio gori od Bilića. Ali je.. me pas, njegovi su igrači bar znali igrati obranu", komentar je jednog ogorčenog navijača.

"Vjerojatno je teško dobivati milijune eura i biti grozan u svom poslu (Koeman i Bilić", komentar je drugog.

No, kada je stigao kraj utakmice, priča se malo promijenila.

"Slavene, idi kući. Natoči si čašu vina i odmori. Zaslužio si. Ti i dečki ste nas učinili ponosnima."

"Bilić nam je ponovno dao nešto zbog čega se možemo nasmijati."

"Jako mi je drago da su igrači pokazali ovakav karakter zbog Bilića."

"Bilić me natjerao da pojedem svoje riječi. Nevjerojatan karatar i izvedba u nastavku. West Ham u srcu."

"Večeras nije bitno jeste li za Bilić IN ili Bilić OUT. Uživajmo u ovoj pobjedi."

Bilo je naravno i onih koji su i dalje tražili njegov odlazak, jer smatraju da "jedna lasta ne čini proljeće", no ti su bili u manjini.

Bilić u subotu gostuje kod Crystal Palacea te će pokušati napredovati s aktualne 16. pozicije i svega osam bodova na svom kontu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider