Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vlašić bez trenera

Koemanu otkaz u Evertonu, Bilić dobio još dvije prilike da spasi posao!

Ipak je Koeman odletio prije Bilića, koji je pak dobio nove dvije prilike od uprave West Hama da spasi posao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski nogometni prvoligaš Everton u ponedjeljak je otpustio menadžera Ronalda Koemana (54) nakon slabog ulaska u sezonu. Everton je prošle sezone pod Koemanovim vodstvom zauzeo sedmo mjesto u Premierligi, ovoga je ljeta potrošio oko 140 milijuna funti za igračka pojačanja, među kojima je i hrvatski veznjak Nikola Vlašić, no nakon devet odigranih kola zauzima tek 18. mjesto na ljestvici s osam osvojenih bodova.

Po Koemana je koban bio nedjeljni 2:5 domaći poraz od Arsenala. Ranije tijekom prošloga tjedna Everton je na svom Goodison Parku izgubio sa 1:2 i od Lyona u Europskoj ligi, pa se nakon tri kola u skupini E nalaze na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom.

Koeman je treća trenerska "žrtva" ove sezone u Premierligi, još ranije su otkaz dobili Frank de Boer u Crystal Palaceu i Craig Shakespeare u Leicester Cityju. Prema kladionicama idući kandidat za otkaz u Premierligi je hrvatski stručnjak Slaven Bilić, koji je navodno dobio još dvije utakmice da spasi svoju trenersku poziciju.

Podsjetimo, nogometaši West Hama u petak su na domaćem terenu u 9. kolu engleskog prvenstva pretrpjeli težak poraz (0:3) od novaka u ligi Brighton&Hove Albiona i sada su Čekićari blizu zone ispadanja, na 16. mjestu, sa osam bodova. West Ham u srijedu u Liga kupu gostuje kod Tottenhama, a u subotu ga u prvenstvenom susretu čeka posljednjeplasirani Crystal Palace.

Martin Keown, bivši igrač Arsenala i stručni komentator Skya, smatra kako Bilić živi "u posuđenom vremenu".

"Na konfeneciji za novinare nakon poraza od Brightona djelovao je kao čovjek koji čeka izvršenje smrtne kazne. Bilić na toj pressici nije dao niti jedan razlog zašto bi trebao ostati na kormilu Čekićara. On živi u posuđenom vremenu i nešto se mora promijeniti", komentirao je Keown.

Za sada nije poznato tko će naslijediti nizozemskog stručnjaka na klupi Evertona.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider