Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakularni Čekićari

Bilićev povratak iz "mrtvih": Čudesan preokret West Hama na Wembleyju!

Poslije prvog poluvremena stvari su izgledale užasno za West Ham koji je u nastavku izveo pravi uragan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U fantastičnoj utakmici West Ham je kao gost s 3:2 eliminirao Tottenham i plasirao se u četvrtfinale Liga kupa.

Na Wembleyju, hramu engleskog nogometa koji je ove sezone privremeni dom Tottenhama dok se gradi njihov novi stadion, Slaven Bilić si je kupio prijeko potreban mir u situaciji kad mu se opasno ljulja stolica menadžera Čekićara. Naravno, West Hamu je prioritet Premierliga i što skoriji skok na ljestvici (trenutno su tek 16.), ali ovaj rezultat protiv ostvaren u gostima kod snažnih Spursa izuzetno je veliki poticaj uoči subotnjeg supervažnog okršaja kod Crystal Palacea.

Dvoboj je za Čekićare krenuo loše - već u devetoj minuti je Moussa Sissoko zabio za vodstvo Tottenhama. Kad je u 37. pogodio Dele Alli (ponovno je asistent bio Heung-Min Son), izgledalo je da bi se West Hamu mogla dogoditi prava katastrofa.

Međutim, u nastavku je uslijedio totalni preokret u 15 minuta. U 55. je Andre Ayew smanjio, a pet minuta kasnije i izjednačio rezultat. U 70. je za urnebes među West Hamovim navijačima zabio Angelo Ogbonna.

Do kraja je Tottenham pritisnuo tražeći produžetak, čak je Pochettino s klupe uveo i Christiana Eriksena, ali Čekićari su izdržali sve nalete i otišli među osam najboljih.

A tamo se plasirao i Chelsea koji je s 2:1 dobio Everton.

Pogotkom Anthonyja Rudigera Chelsea je vodio od 26. minute pa sve do treće minute sudačke nadoknade. Tada je Willian povećao prednost Bluesa, a minutu kasnije Dominic Calwert-Lewin je smanjio, ali više nije bilo vremena za Everton.

Nikola Vlašić nije bio u zapisniku za ovu utakmicu, novi menadžer Evertona David Unsworth ga je odlučio odmoriti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider