Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
akcija kodnog imena - VAR

Skandal u BiH: Policija privela nogometne suce i delegate Saveza zbog namještanja utakmica

U akciji kodnog imena "Var" u Bosni i Hercegovini privedeno je najmanje 10 osoba iz tamošnjeg nogometnog saveza zbog sumnje da su namještali utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Policija u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je uhitila više osoba povezanih s namještanjem rezultata utakmica, a na meti ove akcije uglavnom su nogometni suci i delegati Nogometnog saveza, potvrdili su iz Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

U akciji pod kodnim nazivom "Var", koja se povodi po nalogu Tužiteljstva BiH pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela zloporabe službenog položaja ili ovlasti te primanje mita su osobe povezane s namještanjem rezultata nogometnih utakmica iz državne prve lige te prve lige Federacije BiH u sezoni 2018./2019. godine.

gol expired Dalić opet ostao bez Rakitića: ''Nakon Slovačke ću reći što mislim o igranju na Rujevici'' divider

Iz SIPA-e su potvrdili kako su privođenja i pretrage objekata koje koriste osumnjičeni provedeni u Sarajevu, Novom Travniku, Bosanskom Šamcu te Orašju. Policija nije potvrdila točan broj privedenih, no portal "Dnevni avaz" navodi kako je riječ o najmanje deset osoba.

Među njima je sadašnji delegat Nogometnog saveza BiH Vladimir Dominković, za kojega se, kako tvrdi ovaj portal, sumnja da je organizator svega.

Trener Streich pada na tlo (Screenshot) Kaos na kraju utakmice u Bundesligi: Kečerskim potezom "posložio" trenera na travnjak divider

Portal "Klix" tvrdi da su uhićeni i nogometni suci Ilija Živković, Kenan Bajraktarević, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić te Josip Martinović.

Istragom je utvrđeno da su "podobne" suce iz NS BiH delegirali za suđenja utakmica čije je rezultate trebalo namjestiti, a oni bi potom dobivali pozitivne ocjene za svoja sporna suđenja.

gol expired Legendarni sudac objasnio zašto nije bio penal za City, ali se ne slaže s objašnjenjem lige divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider