Opći kaos na travnjaku obilježio je sami kraj utakmice 11. kola Bundeslige u kojem je Freiburg s minimalnih 1:0 slavio protiv Eintrachta iz Frankfurta. Strijelac pobjedničkog gola bio je Petersen u 77. minuti, a inicijator gotovo masovne tučnjave David Abraham.

Sudac utakmice Felix Brych pokazao je četiri minute sudačke nadoknade, igrala se posljednja kada je Abraham krenuo po jednu loptu, koju su u aut izbili domaći nogometaši. Lopta je išla prema trenerskom prostoru Freiburga u kojem je stajao strateg domaćina Christian Streich.

On nije zaustavio loptu, već se izmaknuo da Abraham mora otići dalje po nju, nakon čega se argentinski nogometaš ramenom namjernom zabio u domaćeg trenera i u stilu kečera posložio ga na travnjak. U tom trenutku izbio je opći kaos, prilikom čega su domaći nogometaši nasrnuli na Abrahama.

Nakon nekoliko minuta komešanja, a zatim i smirivanja strasti na travnjaku sudac je pokazao crveni karton Abrahamu, a zatim i domaćem igraču Vincenzu Grifu, koji je prvi poletio prema Argentincu.

U usporenoj snimci vidi se da se domaći trener Streich najprije izmaknuo lopti, pa vratio pola koraka nazad kako bi se našao na putu gostujućem nogometašu. Prilikom dolaska Abrahama Streich je uputio nekoliko riječi igraču Eintrachta, što je ovog razljutilo do te mjere da izbaci rame i lakat, te ga poput kečera u ringu posloži na travnjak.