Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
da nije bilo VAR-a....

Dalić opet ostao bez Rakitića: ''Nakon Slovačke ću reći što mislim o igranju na Rujevici''

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić najavio je utakmicu sa Slovačkom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred hrvatskom reprezentacijom ove je subote ključni ogled za odlazak na Euro 2020. Hrvatska dočekuje Slovačku od 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u.

Danas se u Zagrebu okuplja reprezentacija, a nakon toga slijedi odlazak u Opatiju, koja do subote postaje baza Vatrenih. Izbornik Zlatko Dalić aktivirao je pretpozive Marku Rogu i Tomislavu Juranovću.

"Čeka nas odlučujuća utakmica za Europsko prvenstvo. Dobili smo ih u Slovačkoj, ali ne smijemo se zavaravati tom utakmicom jer će ovo biti jedna sasvim druga. Na početku kvalifikacija rekli smo da će 15 bodova biti dovoljno i tako i jest. Ali ne idemo po bod, idemo po pobjedu. Nedostaju nam stoperi i tu tražimo rješenja", rekao je Dalić na početku obraćanja medijima.

Rakitić stigao s upaljenim tetivama

Netom prije konferencije za medije stigla je vijest da je zbog ozljede najvjerojatnije otpao Ivan Rakitić! Ovaj put razlog su upaljene tetive, zbog čega Raketa mora mirovati oko tjedan dana. Rakitić dolazi u Zagreb i pregledat će ga liječnici reprezentacije.

"Kramarić dolazi, ali se vraća u klub. Matej Mitrović na treningu je osjetio neki problem. Ako je situacija upitna, nećemo riskirati. Ivan Rakitić osjetio je ahilovu tetivu, pogledat ćemo ga i ako bude problem, vratit će se u Barcelonu. Pozvali smo Roga i Juranovića. Ako Mitrović ne bude igrao, onda su opcije za bokove Juranović, Bartolec i Jedvaj.''

Koliko neigranje pojedinih igrača može biti problem?

"To nas prati cijele kvalifikacije. Uvijek nam netko nedostaje. Ne želim tako gledati i gledam samo pozitivno na sve. Primjer Rebića protiv Mađara, ne igra u Milanu, ali je odigrao sjajnu utakmicu. Vesele me tri dana treninga koja ćemo imati. To nam radi problem, ali ne želim o njemu govoriti. Želim pozitivan smjer i svi znaju koliko nam ova utakmica znači."

Hoće li Hrvatska u subotu izboriti izravan plasman na Euro?

Ukupno glasova:

Kako vidite Slovake?

"Slovaci su najjači u vezi. Lobotka, Hamšik i Kučka. Igraju stalno, u formi su i očekuje nas velika borba na sredini terena. Stoperski par također je odličan. Očekujemo tešku borbu jer su oni još uvijek u igri za Europsko prvenstvo s pozitivnim rezultatom. Moramo spriječiti Lobotku da organizira igru. To je riskantno i to smo kaznili u Slovačkoj, pa vjerujem da se ovoga puta neće u potpunosti otvoriti. Naša zadnja linija malo me brine, ali dobro. Moramo napadati visoko, ne se braniti."

Ćaleta-Car više nije u kazni?

"Ćaleta Car nije bio u kazni. Igra dobro, jučer je igrao sjajno za Marseille, koji je pobijedio Lyon, i očekujem da će biti pravi. Pozivao sam druge igrače umjesto njega. Vjerujem da će nam biti od pomoći."

Kako komentirate da Hrvatska odlučujući susret igra na malom stadionu?

"Imam komentar i dat ću ga nakon Slovačke. Trenutačno ne želim o tome."

Mladi stoperi uskaču umjesto Lovrena i Vide?

"Reći ću im da imam puno povjerenje u njih i moram ih osloboditi odgovornosti maksimalno. Ako se i dogodi pogreška, to je moja pogreška, a ne njihova. Na meni je da ih oslobodim maksimalno."

Jeste li vi za VAR ili protiv njega?

"Malo mi je grč što nismo ranije riješili pitanje kvalifikacija. Da nije poništen gol u Azerbajdžanu, bili bismo unutra. Žao mi je što moramo ponovno u završnici čupati nešto. Da je bilo VAR-a, bili bismo na Europskom prvenstvu već sada, a da nije bilo VAR-a, mi bismo bili svjetski prvaci.''

Dalić može postati prvi izbornik koji je izborio odlazak na Svjetsko i Europsko prvenstvo.

"Nisam znao za taj podatak. Bilo bi lijepo."

Rujevica je dosta težak teren. Kako mislite da će Slovaci reagirati?

"Teren na Rujevici je dobar. Već smo igrali tamo. Ne tražim te situacije kakav je teren, uzak, širok, dobar. Imat ćemo podršku 8000 ljudi i to nam je najvažnije. Teren će biti isti i nama i njima."
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider