Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zauvijek mlad

Stari li taj čovjek uopće? Otkriveni impresivni rezultati Ronaldovih testiranja u Juventusu

Ronaldo je najavio da će igrati i s 40 godina, a to uopće ne izgleda kao nerealan plan.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cristiano Ronaldo je u veljači napunio 33 godine; njegova seniorska karijera traje već 16 godina, ali ubojiti Portugalac ne pokazuje znakove starenja.

Ronaldo će u novoj sezoni nositi dres Juventusa, a medicinski testovi koje su obavili liječnici Stare dame pokazuju da ima i više nego dovoljno goriva u rezervoaru.

Analitičar Bein Sportsa Matteo Bonetti objavio je da testovi pokazuju kako Ronaldo ima fizičke kapacitete 20-godišnjaka.

Ronaldu su izmjerili sedam posto tjelesne masti, dok prosječni nogometaš ima između 10 i 11 posto. Ronaldo ima 50 posto mišićne mase, četiri posto više od prosjeka, a na Svjetskom prvenstvu izmjerili su mu maksimalnu brzinu od 33,98 km/h – najviše na turniru.

Temu je istražio i novinar talijanske La Stampe Alberto Abburra, koji je proveo dan u liječničkom centru Juventusa i podvrgnuo se istim testovima kao i Ronaldo.

Juventusovi liječnici ustvrdili su da je Ronaldov vršnjak Abbura čovjek savršenog zdravlja i dobre forme, ali da se nitko ne može uspoređivati s Ronaldom, kojeg u naslovu reportaže naziva ''bioničkim čovjekom''.

Naravno, iza Ronaldove forme stoji puno rada i odricanja - poznato je koliko naporno trenira i rigorozno pazi na svoje tijelo. Ranije ove godine izjavio je da je ''njegova biološka starost 23 godine", a najavio je da će i s 40 godina igrati na visokoj razini.

S obzirom na to u kakvoj je formi i kakvu radnu etiku ima, taj plan uopće ne izgleda nerealno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider