Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška vremena...

Bayernov veliki šef raspalio po Barci i Kovaču te se raspjevao o Ronaldovu torzu: "Bez Messija su im rastrgali dušu"

Bivši generalni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge analizirao je Messijev odlazak iz Barce, transferne želje Roberta Lewandowskog i povratak Cristiana Ronalda u Manchester United...

Salihamidžić, Kovač i Rummenigge (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako je Bayern na Camp Nou došao kao favorit, i to popriličan, na kladionicama je pobjeda gostiju plaćana s oko 2,10, dok je na domaćina bilo debelo preko 3, što se tko zna kada zadnji put dogodilo na domaćoj utakmici Barcelone, ipak je mnoge iznenadila lakoća kojom je bavarski stroj protutnjao katalonskog metropolom.

Navijači Barcelone jako su razočarani, i igrom i rezultatom svoje momčadi, to su već na stadionu pokazali gromoglasnim zvižducima, pa ne čudi što stižu brojne kritike na račun Ronalda Koemana i njegovih ojađenih pulena.

gol expired Dvije tisuće Engleza u Zagrebu, goli do pasa šetaju gradom i piju litre piva divider

Nije pošteđen ni predsjednik Joan Laporta, koji se neuspješno brani od nasrtaja katalonskog puka objašnjenjima da je trenutačna takva situacija i da se navijači moraju strpjeti dok sunce opet ne izađe iznad Camp Noua.

Malo drukčiju je pjesmu sricao za vrijeme predsjedničkih izbora. Ali nije li znana ona stara, pogotovo za političare, a Laporta se i time bavio: Što košta obećati! Stvarno ništa. Najteža posljedica je ne izbor na sljedećim izborima. Neš' ti kazne.

"Bez Messija rastrgali su im dušu"

S druge strane, Nijemci guštaju, u Säbener Strasseu cvjetaju ruže. Nije prvi put da je Bayern razvalio Barcu, dogodilo se to u nedavnoj prošlosti, prije osam godina, i to s Messijem, Xavijem i Iniestom u momčadi, no Bavarcima je uvijek milo vidjeti kako lakoćom gaze ljutog rivala.

Utakmicu je prokomentirao legendarni Karl-Heinz Rummenigge, dugogodišnji Bayernov CEO, koji se u lipnju i službeno povukao s funkcije glavnog direktora kluba te je zanosnu fotelju prepustio Oliveru Kahnu, iako su neki mišljenja da još uvijek vuče glavne konce iz pozadine...

gol expired Zvijezde Spursa od 100 milijuna eura u Dubrovniku pozvale mladića da im brani na treninzima divider

„Bayern je igrao fantastično i zaslužio je pobjedu. No prerano je govoriti o favoritima Lige prvaka. Prave bitke počinju tek u nokaut fazi natjecanja“, izjavio je oprezni Kalle u intervjuu za Bild, a onda se osvrnuo na kao sito izbušenu Barcinu lađu, koja se tako nagnula da još malo nedostaje da se prevrne i potone duboko u morski bezdan, iz kojeg će je teško izvući i najveći tegljač Brodospasa.

"Ako pogledate momčad i kako su se taktički ponašali, bez Messija rastrgali su im dušu. Suočeni su s teškim vremenima. Bilo je bitno prodati ga. Španjolska liga je s njim postigla autogol."

"Müller veliki dobitnik Kovačeva odlaska"

Messi je ovog ljeta otišao iz Barce bez odštete, no u Bayern nisu ni pomislili da ga dovedu:

"To nije bilo realno, pa i nije bio problem. O tome ne možete razmišljati. Kompletan sadržaj je na tako vrtoglavim visinama", kazao je Kalle misleći na astronomsku Messijevu plaću i razno-razne bonuse.

Rummenigge je pohvalio Bayernova senatora Thomasa Müllera, koji je postigao prvi gol na utakmice, doduše uz veliku pomoć Erica Garcije, koji se uplašio šuta i lopti okrenuo leđa, a ona se odbila u pravom smjeru za Bayern i prevarila Ter Stegena.

Rummenigge je usput okrznuo i bivšeg hrvatskog izbornika i trenera Bayerna Niku Kovača, kojem je svojevremeno baš on pokazao palac dolje.

"Thomas je samomotivator. Bio je jedan od velikih dobitnika Kovačeva odlaska i Flickova dolaska na klupu Bayerna. On je vrlo vrijedan igrač, pomalo je duša momčadi."

"Lewandowski je koketirao s Realom, ali..."

Osvrnuo se i na dvostrukog strijelca Roberta Lewandowskog i njegovu nakanu za prelaskom u Real Madrid.

"On je stroj za golove! Na početku je koketirao s Realom, ali uvijek smo mu govorili: 'Ligu prvaka možeš osvojiti i s Bayernom."

Rummenigge je progovorio o Bundesligi i ekskluzivnosti njemačke lige.

"S Lewandowskim imamo najboljeg centarfora na svijetu. Haaland je drugi najbolji. Mislim da Bayern ima interes da Robert ostane do kraja ugovora 2023., a Haaland je ulaganje u budućnost. Mislim da neće otići u Liverpool. Ne bih isključio njegov odlazak u Real. Možda će Madriđani na ljeto otvoriti vreću i dovesti i Haalanda i Kyliana Mbappea."

"Ronaldo ima tijelo poput Adonisa"

Legendarni napadač Bayerna i njemačke reprezentacije kritizirao je FIFA-inu i Wengerovu ideju održavanja Svjetsko prvenstvo svake druge godine.

"Nisam pobornik inflatornih događaja. Ono što nam hitno treba je racionalizacija nogometnog kalendara. Prepuno je toga! UEFA ima Ligu nacija koja prije nije postojala. Europsko prvenstvo s više momčadi i Svjetsko prvenstvo s više momčadi. Možda ćemo morati podijeliti kalendar u blokove. Trebamo više kvalitete. Morate razgovarati o tome bez emocija, a zatim pronaći rješenje."

Na kraju je analizirao povratak Cristiana Ronalda u Manchester United.

"On je fenomen! Ima 36 godina, igra 20 godina na visokoj razini. Ima gornji dio tijela poput Adonisa. Sjećam se scene kad je bio u Torinu. Odjednom je stajao iza vrata s podignutim rukama. Pitao sam: 'Što to radiš?' Uzvratio je: 'Vježbam kako proslaviti svoj sljedeći gol...'", zaključio je Kalle.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider