Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kriza u bavarskoj

Bayern uzvratio Flicku: Osudili su njegov potez koji je odjeknuo nogometnom Europom

Hansi Flick potvrdio je da želi napustiti klupu Bayerna. Stigao je i odgovor kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hansi Flick trener je koji je obilježio pandemijska vremena. S Bayernom je osvojio sve što se osvojiti dalo, a u jednom je trenutku na klupi Bavaraca imao više trofeja nego poraza.

No, bajci je brzo došao kraj. Sukob sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem dugo je tinjao, pa je eskalirao u posljednje vrijeme, a na kraju se odlučio povući Hansi Flick, vjerojatno na klupu njemačke reprezentacije koju će nakon Eura ovog ljeta napustiti Joachim Löw.

"Rekao sam već svojim igračima, a sad mogu i vama. Na kraju sezone želim izaći iz aktualnog ugovora s Bayernom i napustiti klub", šokantno je rekao pred TV-kamerom nakon pobjede protiv Wolfsburga u subotu.

gol expired Kraj nogometa kakvog poznajemo? UEFA službeno zaprijetila velikim klubovima, poznate kazne ako osnuju Superligu divider

Dan nakon toga oglasio se i Bayern koji je osudio ovakvu izjavu, ali je i potvrdio pregovore s Flickom oko odlaska.

"Hansi Flick jučer je (u subotu) javno izjavio da želi raskinuti ugovor s Bayernom koji traje do srpnja 2023. Flick je informirao Bayernovu upravu o ovome prošli tjedan. Flick i Bayern dogovorili su da će fokus biti na utakmicama protiv Wolfsburga, Bayera (20. travnja) i Mainza (24. travnja) kako ne bi remetila koncentracija momčadi.

gol expired Ludnica u kišnoj Imoli: Verstappen slavio u žestokom okršaju s Hamiltonom, bilo je i kontakta divider

Bayern ne odobrava ovakvu jednostanu komunikaciju Hansija Flicka i razgovore će nastaviti nakon Mainza, kako je i dogovoreno", napisali su u priopćenju.

Do neslaganja Flicka i Salihamidžića prvi put je došlo još prošle zime, kada je Flick tek preuzeo klupu od Nike Kovača. Trener Bayerna htio je više utjecaja na transfere, ali Salihamidžić nije htio niti čuti za to.

Flick je s Bayernom ispao iz Lige prvaka od PSG-a u četvrtfinalu, dok je u Bundesligi prvi sa sedam bodova više od RB Leipziga.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider