Automoto
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Automoto
sudari, izlijetanja...

Ludnica u kišnoj Imoli: Verstappen slavio u žestokom okršaju s Hamiltonom, bilo je i kontakta

Max Verstappen došao je do prve pobjede ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je VN Emilija Romagna u Imoli, kaotične druge utrke svjetskog prvenstva formule 1 koja je bila prekinuta više od 20 minuta nakon sudara Valtterija Bottasa (Mercedes) i Georgea Russella (Williams).

Verstappen je do 11. pobjede u karijeri stigao ispred aktualnog svjetskog prvaka Britanca Lewisa Hamiltona koji je u 31. krugu izletio sa staze, a potom se s devete pozicije probio do drugog mjesta.

Treći je bio Lando Norris u McLarenu, dok su četvrto i peto mjesto osvojili piloti Ferrarija Charles Leclerc i Carlos Sainz Jr.

gol expired Kontroverzni milijarderov sin opet upleten u nesreću u prvom krugu: Drugi vozač završio u zidu divider

Verstappen je sjajno ušao u utrku i s trećeg mjesta se probio na prvu poziciju pretekavši Hamiltona i Sergija Pereza, a potom obranio prednost do kraja. S Hamiltonom je imao žestok okršaj u kojem je bilo i kontakta među bolidima.

"Bila je ovo vrlo izazovna utrka, posebno početak. Mislim da smo sve uspjeli odraditi kako je trebalo. Međutim, duga je sezona, treba ostati miran," kazao je 23-godišnji Nizozemac.

Utrku u Imoli obilježio je prekid u 33. krugu kada su se sudarili Valtteri Bottas (Mercedes) i George Russell (Williams) nakon čega su oba bolida izletjela sa staze i udarila u zaštitni zid.

gol expired Kraj nogometa kakvog poznajemo? UEFA službeno zaprijetila velikim klubovima, poznate kazne ako osnuju Superligu divider

Bila je to prva "crvena zastava" u Imoli od smrti legende Ayrtona Senne 1. svibnja 1994. Oba bolida su pretrpela velika oštećenja, no srećom Bottas i Russell su prošli neozlijeđeni.

Sedmerostruki svjetski prvak Hamilton je osvojio i dodatan bod za najbrži krug zbog čega je i zadržao prvo mjesto u generalnom poretku. Hamilton vodi sa 44 boda, dok je Verstappen drugi s bodom manje. Treći je Norris sa 27 bodova.

Sljedeća utrka je VN Portugala 2. svibnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider