Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Bayern uništili vratar, veterani i "zmija u džepu": Nekoć bi ovaj Real pregazili

Real i Bayern opet su odigrali burnu utakmicu i opet su dalje prošli Madriđani...

Galerija Igrači Bayerna (Foto: AFP) Joshua Kimmich i Cuneyt Cakir na utakmici Reala i Bayerna (Foto: AFP) Nogometaši Reala slave ulazak u finale (Foto: AFP) +5 Modrić i Ribery (Foto: AFP)

Ako za trenutak na stranu ostavimo suce, a to je jako teško jer izravno utječu na rezultat, mislim da se može utvrditi da je Bayern praktički sam sebe izbacio, čak i usprkos sudačkim previdima.

KOMENTAR IVICE MEDE Ovo već postaje ogavno: Kad vide, a ipak ne sviraju. Jedan klub iznad svih

Tako je to kada ne vidite da morate dovesti boljeg vratara ili imate "zmiju u džepu" te mislite da ćete proći jeftinije i ostvariti postavljene ciljeve. Naravno, nitko to ne može reći sa stopostotnom sigurnošću, ali da je Neuer bio zdrav i branio, Bayern bi vjerojatno prošao. Ovako su se Bavarci oslonili na vratara neprovjerenog u velikim bitkama – i očito pogriješili.

Navas spašavao Real

S druge strane, Real je imao na vratima iskusnog Keylora Navasa, koji već duže vrijeme nije u nekoj briljantnoj formi, koji također zna i gadno pogriješiti, kao što je to bilo u prvoj utakmici, ali ukupno gledajući Kostarikanac je bio na visini zadatka kada je to bilo najvažnije, kada se lomilo. Nekoliko je puta sjajno intervenirao i spasio Real.

Modrić i Ribery (Foto: AFP) Modrić i Ribery (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Navasove intervencije mogu se izravno povezati s očitom golgeterskom krizom ofenzivnih igrač Bayerna, koji je, gledajući obje utakmice, imao osjetno više šansi, ali nije ih znao pretvoriti u pogodak. Ne kaže se uzalud da je u nogometu najteže zabiti gol.

Ribery nije zabio četiri godine

Pitajte Francka Riberyja. Veteran preko kojeg ide većina akcija Bayerna nije postigao gol u Ligi prvaka skoro četiri godine, točnije 1444 minute. Nevjerojatno, ali istinito. I kako ćete onda proći Real, ako imate suce kakve imate, ako imate vratara kakvog imate i na kraju ako ne možete zabiti ono što biste trebali i morali zabiti?

Bayern je mogao, možda i trebao proći u finale, ali ne mogu se oteti dojmu da je to jednostavno potrošena i izraubana momčad koja nasušno treba svježu krv. Ima tu mladih igrača, ali konce igre još uvijek drže "oldtajmeri" koji se redovito ozlijede uoči ključnih utakmica i masovno izostaju kada je najvažnije.

Slavlje igrača Reala (Foto: AFP) Slavlje igrača Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ne mogu izdržati sezonu u jednom komadu, i to već dvije-tri godine u nizu. Da je to Heynckesov Bayern od prije pet ili šest godina, ovakav Real ne bi imao velikih šansi. To je moje mišljenje s kojim se ne morate složiti.

Kako će Real proći u finalu?

Madriđani cijelu sezonu ne igraju na nekoj visokoj razini, uopće ne izgledaju dobro, ali nekako se provlače, iako bi bez sudačkog poguranca to išlo jako teško. No Realu ne treba puno, dovoljan je samo jedan "mig". Logično je zaključiti da i Madriđani moraju odigrati jednu vrhunsku utakmicu. Možda to bude baš u finalu!?

Ako glatko ili barem bez pomoći sudaca pobijede Liverpool ili možda Romu, mnogi će brzo zaboraviti kako su došli do finala. Nisu li tako prošle sezone sudački "masakr motornom pilom" protiv Bayerna, isprali sjajnom utakmicom u finalu protiv Juventusa? Ostaje visjeti pitanje u zraku: može li ovakav Real izaći kao pobjednik protiv Kloppovih trupa? Je li sazrio dobiti batine? 
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider