Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i naravno – keylor navas

Dva ključna trenutka koja su usmjerila Real prema finalu: Jedanaesterac i neiskustvo!

Igrači Real Madrida treći su put zaredom izborili finale Lige prvaka.

Galerija Lewandowski na koljenima (Foto: AFP) Kimmich nabacuje, Marcelo igra rukom u šesnaestercu (Screenshot) Vratar Bayerna Ulreich (Foto: AFP) +1 Modrić i Ribery (Foto: AFP)

Nogometaši Real Madrida izborili su treću sezonu zaredom finale Lige prvaka, nakon što su s ukupnih 4:3 izbacili Bayern u polufinalu. Iako je na kraju izgubio, rezultat ne otkriva koliko je Bayern zapravo bio bolji suparnik u obje utakmice, pa čak i puno bolji.

U uzvratu je Kimmich ponovno (kao u prvoj utakmici) doveo Bayern u rano vodstvo, no samo sedam minuta kasnije, točnije u 11. minuti Benzema je poravnao na 1:1. Nakon toga je uslijedio period od 35 minuta u kojem je Bayern imao nekoliko velikih prilika, ali nije uspio zabiti.

U samoj završnici prvog i na startu drugog poluvremena uslijedila su dva ključna trenutka koja su usmjerila Real prema prolasku, odnosno finalu Lige prvaka.

Najprije je Marcelo rukom blokirao pokušaj ubačaja Joshue Kimmicha, a sudac Cakir ostao je nijem. Ruka nije bila u prirodnom položaju i to je morao biti jedanaesterac za Bayern.

U prvoj minuti drugog dijela Tolisso je vratio povratnu loptu prema svom vrataru Ulreichu, koji ju je najprije krenuo hvatati rukom, no kada je shvatio da ne smije, propustio ju je pored sebe, ali nije stigao reagirati nekim drugom dijelom tijela da ju izbije. Svojim je potezom omogućio Benzemi da pošalje loptu u praznu mrežu.

Da je Cakir pokazao na jedanaesterac za Bayern u prvom poluvremenu te da ga je Lewandowski zabio, pitanje je kako bi Real reagirao u nastavku i bi li došlo do pogreške u obrani Bayerna preko koje je Real pomalo i nezasluženo poveo.

I naravno – Keylor Navas. Da nije bilo Kostarikanca na golu Reala, Bayern bi vjerojatno slavio s dva, tri pogotka razlike. Navas je još jednom bio čudesan između vratnica i ponajviše zahvaljujući njemu, Bayern je zabio samo tri pogotka u dvije utakmice.

U konačnici, ne treba kriviti suca ili nesreću jer Bayern je previše toga promašio u obje utakmice da bi zaslužio prolaz u finale Lige prvaka...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider