Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moćni bavarski stroj

Bayern razbio Lazio usred Rima, Lewandowski prestigao Raula

Bayern je pobijedio Lazio 4:1 u Rimu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni pobjednik Lige prvaka Bayern Muenchen najveći dio posla u osmini finala napravio je već na gostovanju u Rimu, gdje su u utorak na Olimpicu svladali domaći Lazio s 4-1 (3-0).

Već u 9. minuti Robert Lewandowski je zatresao mrežu nakon pogreške domaće obrane za vodstvo Bayerna. Na 2-0 povisio je 17-godišnji Englez Jamal Musiala u 24. minuti, a u 42. minuti je treći pogodak za Bavarce postigao Leroy Sane. Već u drugoj minuti nastavka Bayern je došao do četvrtog pogotka, kad je loptu u svoju mrežu poslao domaći branič Acerbi. Lazio je ipak došao do pogotka u 49. minuti, kad je sve sam napravio Joaqin Correa.

gol expired Chelsea srušio bezidejni Atletico: Spektakularan pogodak Girouda divider

Uzvrat na Allianz Areni 17. ožujka trebao bi biti samo formalnost za Bayern koji je u posljednjih devet nastupa u osmini finala Lige prvaka samo jednom zapeo, 2019. kad ga je u toj fazi natjecanja izbacio kasniji europski prvak Liverpool.

Iako iz raznih razloga Hansi Flick nije mogao računati na nekolicinu igrača iz udarne postave, poput Thomasa Muellera, Sergea Gnabryja ili Benjamina Pavarda, Bayern je i u kombiniranom sastavu pokazao svoju snagu na gostovanju u Rimu. Momčad Simonea Inzaghija nije mogla lošije ući u utakmicu.

U 9. minuti branič Musacchio je išao vraćati loptu Pepeu Reini, ali nije računao na lukavstvo Roberta Lewandowskog koji je uletio na loptu kao da mu je podvalio neki od njegovih suigrača, jednostavnim driblingom prevario domaćeg vratara i poslao loptu u nebranjenu mrežu za svoj 72. gol u utakmicama Lige prvaka čime je prestigao Raula Gonzaleza i zasjeo na treće mjesto ljestvice najboljih strijelaca svih vremena iza teško dostižnog dvojca Cristiano Ronaldo - Leo Messi.

U 23. minuti je Luis Alberto lošim udarcem upropastio dobru priliku za Lazio, a već u sljedećem napadu Bayern je udvostručio vodstvo. Goretzka je sve pripremio i poslao loptu do 17-godišnjeg Jamala Musiale na rubu kaznenog prostora. Mladi Englez je preciznim udarcem pogodio suprotni donji kut, neuhvatljivo za Reinu, i tako postao najmlađim strijelcem Bayerna u utakmicama Lige prvaka i preteče ovog natjecanja Kupa europskih prvaka.

gol expired Legendarni golfer Tiger Woods teško stradao u prometnoj nesreći, hitno je odvezen u bolnicu na operaciju divider

Manuel Neuer nije imao mnogo posla, a ono što je trebalo obaviti učinio je besprijekorno u prvom poluvremenu, što je omogućilo njegovim suigračima da u 42. minuti dođu i do tri gola prednosti. Kingsley Coman je sam sebi pripremio priliku, ali je njegov udarac zaustavio Reina. No, na odbijenu loptu prvi je stigao Leroy Sane i neometan poslao loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu je gotovo sve vrijedno spomena bilo viđeno već u prvih pet minuta. U 47. minuti Leroy Sane je prošao lijevom stranom i poslao nisku loptu prema Daviesu koji je samo čekao da ju pospremi u mrežu. Međutim, umiješao se Acerbi koji je pokušao spriječiti takav rasplet, ali je lopta ipak završila u mreži, a nesretni branič Lazija završio na popisu strijelaca.

U tom trenutku se činilo da bi Bayern mogao ugroziti svoju rekordnu pobjedu u Ligi prvaka, ostvarenu na istom stadionu u grupnoj fazi natjecanja 2014./'15. protiv Rome, koju su Bavarci tada svladali sa 7-1.

Ipak, rekord nije pao, a Lazio je još uspio i smanjiti zaostatak. U 49. minuti se Argentinac Joaqin Correa uspio osloboditi četvorice gostujućih igrača koji su ga pokušali zaustaviti i odmjerenim udarcem pogoditi tamo gdje ni Manuel Neuer nije mogao zaustaviti loptu za, ispostavilo se, konačnih 1-4.

LAZIO - BAYERN 1:4

Strijelci: 0-1 Lewandowski (9), 0-2 Musiala (24), 0-3 Sane (42), 0-4 Acerbi (47-ag), 1-4 Correa (49)

Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice:

16. veljače
Barcelona - PSG 1-4 (Messi 27-11m / Mbappe 32, 65, 85, Kean 70)
RB Leipzig - Liverpool 0-2 (Salah 53, Mane 58)

17. veljače
Porto - Juventus 2-1 (Taremi 2, Marega 46 / Chiesa 82)
Sevilla - Borussia D. 2-3 (Suso 7, L. de Jong 84 / Dahoud 19, Haaland 27, 43)

23. veljače
Atletico M. - Chelsea 0-1 (Giroud 71)
Lazio - Bayern 1-4 (Correa 49 / Lewandowski 9, Musiala 24, Sane 42, Acerbi 47-ag)

24. veljače
Borussia M. - Man. City (21.00)
Atalanta - Real Madrid (21.00)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider