Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Burno u Münchenu

Bayern priprema veliku čistku: Perišić dobio poruku, dugačka lista za odstrel

Hrvatski reprezentativac došao je u Bayern na jednogodišnju posudbu iz milanskog Intera početkom kolovoza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Perišić neće se još dugo zadržati u Bayernu, ako je suditi po informacijama dobro obaviještenog njemačkog Bilda.

Bavarci su odlučili da neće otkupiti Perišićev ugovor na kraju sezone. Hrvatski reprezentativac došao je u Bayern na jednogodišnju posudbu iz milanskog Intera početkom kolovoza.

Israel Adesanya UFC dogovorio novu borbu za pojas prvaka: Adesanya protiv "babaroge" u prvoj obrani titule divider

U tom trenutku trener Bayerna bio je Niko Kovač. Bivši hrvatski izbornik inzistirao je na Perišićevu dolasku i najzaslužniji je što su šefovi Bayerna pristali dovesti ga, doduše se puno nećkanja i otvorenih sumnji u njegove mogućnosti.

Perišić na izlaznim vratima

No Kovač je u međuvremenu dobio otkaz, novi trener postao je Hans Flick, pa je Perišić ostao na vjetrometini. Prvi dio sezone uglavnom je bio rezerva Kingsleyju Comanu. Teško da će se situacija promijeniti u nastavku sezone.

Bild piše da u Bayernu nisu zadovoljni Perišićevim učinkom u dosadašnjem dijelu sezone. Hrvatski krilni napadač u 12 bundesligaških utakmica postigao je tri gola i upisao tri asistencije. U Ligi prvaka u šest utakmica postigao je jedan gol i upisao tri asistencije.

gol expired Urnebesna reakcija "najopakijeg tipa" u MMA-u nakon što mu je prišao "sin" čijeg je tatu brutalno nokautirao divider

To je očito premalo za ukus Bayernovih šefova. Navodno su u Säbener Strasseu zaključili kako bi za Perišića bilo najbolje da napusti Bayern već u zimskom prijelaznom roku te su mu stoga poručili da pokuša pronaći novi klub.

Vjerojatnije je da će Perišić ipak ostati u Münchenu do kraja sezone te da će u tom razdoblju pokušati dogovoriti za njega povoljan rasplet priče. I u Interu se nadaju da će Perišić uspjeti napraviti transfer te da će na kraju nešto na njemu zaraditi. Perišićev ugovor s Interom istječe u ljeto 2022.

Bayern nastavlja rekonstrukciju momčadi

U veljači će napuniti 31 godinu, a trenutačna procijenjena vrijednost na Transfermarktu mu iznosi 22 milijuna eura, što je upola manje u odnosu prosinac 2017., kada je procijenjen na 45 milijuna.

Nije Perišić jedini igrač kojeg se Bayern pokušava riješiti. Bild piše da Bavarci nisu pretjerano zadovoljni ni s Philippeom Coutinhom te da će ga jako teško otkupiti od Barcelone.

gol expired Izbornik Njemačke biranim riječima govorio o Kaubojima: "Prvoklasna momčad. U rangu Španjolske" divider

Bayern naljeto namjerava dobrano provjetriti svlačionicu kako bi zaustavio silaznu putanju i pokrenuo novi trofejni ciklus. Pomlađivanje momčadi već je počelo i sigurno će se nastaviti. I to ubrzanijim ritmom.

Da bi se temeljito rekonstruirala momčad, neke vedete morat će otići. U kontekstu odlaska spominje se i jedan od senatora Bayerna Manuel Neuer, kojem ugovor istječe u ljeto 2021.

gol expired Tucak nakon izbjegnute katastrofe Barakuda: "Ovo nam je dobra opomena" divider

Bayern je nedavno potpisao ugovor s talentiranim vratarem Schalkea Alexanderom Nübelom. Taj potez pokrenuo je lavinu. Neuer se otvoreno usprotivio tom transferu i navodno je već počeo tražiti novi klub. Juventus trenutačno kotira kao Neuerova najizglednija stanica.

Spekulira se da su blizu odlaska Jerome Boateng, Javi Martinez i Thiago. Bild spominje čak i Davidu Alabu. Čini se da će biti jako prometno na Allianz Areni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider