FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dva potpuno različita borca

UFC dogovorio novu borbu za pojas prvaka: Adesanya protiv "babaroge" u prvoj obrani titule

Israel Adesanya imat će prvu obranu naslov prvaka srednje kategorije protiv opasnog Kubanca Yoela Romera.

Israel Adesanya (Foto: Afp)

UFC je objavio glavnu borbu eventa koji će se održati u ožujku, a riječ je o okršaju za titulu UFC prvaka srednje kategorije. Israel Adesanya branit će naslov UFC prvaka srednje kategorije na UFC 248 eventu u Las Vegasu 8. ožujka.

Njegov suparnik bit će čovjek kojeg se mnogi boje i bježe od okršaja s njim - Yoel Romero. Podsjetimo, Adesanya je prije nekoliko mjeseci nokautirao Roberta Whittakera i osvojio pojas UFC prvaka, koji je trebao braniti protiv Paula Coste, Brazilca koji je slavio protiv Romera.

gol expired Urnebesna reakcija "najopakijeg tipa" u MMA-u nakon što mu je prišao "sin" čijeg je tatu brutalno nokautirao divider

No, sudbina se poigrala s Costom koji se ozlijedio i neće jedno dulje vrijeme biti u mogućnosti boriti se. Stoga je UFC odlučio pružiti Romeru treću priliku da se bori za naslov, odnosno četvrtu ako brojimo pokušaj za privremenu titulu prvaka.

Zanimljivo, Romero je u dvije od tri dosadašnje borbe za pojas pao na vaganju i nije bio u mogućnosti osvojiti ga. Kubanac ima jako velikih problema sa skidanjem kilograma, a isto se očekuje i ovog puta.

McGregor udara Cerronea McGregor nokautirao Cerronea za samo 40 sekundi: Pogledajte brutalan povratak i završetak Notoriousa! divider

Za Adesanyu će to biti prva obrana titule prvaka i to protiv čovjeka kojeg je sam želio.

"Kao borac se želim ogledati protiv čovjeka za kojeg svi misle da će me pobijediti. Svi su me pitali kako ću se nositi s Whittakerom koji je odradio 10 rundi protiv Romera i pobijedio. Svi znate kako je to završilo", rekao je Adesanya.

gol expired McGregor kakvog još nismo vidjeli: Fanovi "razočarani" napustili sučeljavanje Conora i Cerronea divider

"Romero je poput neke babaroge koje se svi boje. Možda je to zbog mišića, ali u ovoj eri mišići ne donose pobjedu u mečevima", zaključio je Adesanya.

Na istom eventu imat ćemo još jednu borbu za naslov, u kojoj će Zhang Weili braniti svoj pojas prvakinje slamka kategorije protiv Poljakinje Joanne Jedrzejczyk.

Recimo i da se dva tjedna kasnije u oktogon vraća i Tyron Woodley, kojem je UFC dogovorio paklenu borbu protiv Britanca Leona Edwardsa.

MMA LUCKY PUNCH: McGREGOR PROTIV CERRONEA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider