Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lista mladih pojačanja

Bavarci pripremili totalni remont: Bayern kupuje velikog engleskog talenta

Bayern ubrzano radi na pomlađivanju svoje dobrim dijelom ostarjele i istrošene prve momčadi.

Callum Hudson-Odoi i Shkodran Mustafi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bundesliga postaje obećana liga za mlade engleske talente, koji ne uspijevaju izboriti minutažu u domicilnim klubovima, pa sve češće sreću traže u Njemačkoj.

Nakon Jadona Sancha i Reissa Nelsona, put Njemačke mogao bi i Chelseajev nadareni mladac Callum Hudson-Odoi, svjetski prvak s engleskom U-17 reprezentacijom.

Bayern ne krije interes za 18-godišnjeg napadača Chelseaja, koji je ove sezone upisao najviše nastupa (4) igrajući u Europskoj ligi, dok je u Premierligi ostao zavaren za klupu ili tribinu. U subotnjem okršaju u FA kupu s Nottingham Forestom iskazao je svu raskoš svojega talenta s dvjema asistencijama za strijelca Alvara Moratu.

Real u velikoj krizi, Modrić je možda pogriješio: Bale napustio Bernabeu, Mourinho kuca na vrata Momčad Reala (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +10 Luka Modrić i Dani Carvajal (Foto: AFP)

Hudsonu-Odoiju ugovor istječe za 18 mjeseci, a Bayern ga želi odmah kupiti. Chelsea ne želi napraviti grešku kao Manchester City, koji je olako prodao Sancha Borussiji Dortmund, očajnički ga želi zadržati i nudi mu bogat ugovor, međutim ne može mu obećati da će igrati koliko bi htio. I tu nastaje problem.

Bayern daje 30 milijuna eura za Hudsona-Odoija

Bayern mu vjerojatno nudi i veći ugovor i čvršće jamstvo da će u momčadi hrvatskog trenera Nike Kovača igrati više utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka, što je ključno u cijeloj priči. Britanski mediji pišu da je mladi engleski nogometaš ganskog podrijetla obavijestio čelnike Chelseaja kako već ove zime želi prijeći u Bayern.

Njegove roditelje navodno je već posjetio sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić. Londonski klub potvrdio je da ima na stolu Bayernovu ponudu od 30 milijuna eura.

Legenda Arsenala Martin Keown mišljenja je kako će odlazak talentiranog nogometaša imati demoralizirajući efekt na Chelseajevu omladinsku školu.

„Ako je Bayern spreman iskrcati 30 milijuna eura za vašeg igrača, to je jasan signal da biste ga trebali zadržati“, napisao je u kolumni za Daily Mail.

„Za Hudsona-Odoija velika je stvar što ga u svojim redovima želi vidjeti jedan od najvećih svjetskih klubova, koji očito u njemu vidi potencijal za najveće domete“, pišu Keown i zaključuje:

„Chelsea ga mora gledati kao dio svoje momčadi u sljedećoj dekadi, a ne kao ulog za dobru prodaju.“

Bayern pripremio totalni remont: Lista mladih pojačanja

Bayern ubrzano radi na osvježavanju i pomlađivanju svoje dobrim dijelom ostarjele i istrošene prve momčadi. U posljednjih godinu-dvije Bavarci su zaključili nekoliko zanimljivih transfera vrlo potentnih igrača koji bi trebali jamčiti svjetlu budućnost najvećega njemačkog kluba. Nabrojat ćemo nekoliko najzvučnijih.

Serge Gnabry i Renato Sanches već su dobro poznata imena i ne treba ih previše predstavljati. Gnabry je stigao iz Werdera za 8 milijuna eura, a Sanches iz Benfice za 35 milijuna eura.

Bavarci su ovoga ljeta od Vancouver Whitecapsa kupili Alphonsa Daviesa, 17-godišnjeg kanadskog reprezentativca, koji je kao i Hudson-Odoi ganskog podrijetla.

Radi se o rekordnom izlaznom transferu MLS lige, a transfer bi mogao stajati Bayern 22 milijuna dolara, ako se ispune svi uvjeti iz ugovora.

Pretprošlog ljeta iz Feyenoorda su doveli Joshuu Zirkzeea, mladog nizozemskog napadača na kojeg su oko bacili brojni veliki europski klubovi.

Puno se očekuje i od mladog Šveđanina Alexa Timossija Anderssona, napadača koji je ostao na posudbi u Helsingborgsu.

Nekolicina Bayernovih igrača iz omladinskog pomlatka kuca na vrata prve momčadi, prije svih veznjak Meritan Shabani, lijevo krilo Franck Evina i branič Lars Lukas Mai, koji je prije četiri godine doveden iz Dresdena. Oni su već upisali po nekoliko nastupa za seniorsku momčad Bayerna te se od njih očekuje jako puno u bliskoj budućnosti.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider