Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razlozi su brojni

Barcelona i Guardiola žele nezadovoljnu zvijezdu Bayerna: Zadnja njemačka svjetska klasa napušta Bundesligu

Barcelona slaže kadrovsku križaljku za sljedeću sezonu, a jedan je od prioriteta dovođenje svjetske klase na poziciju zadnjeg veznog…

Momčad Bayerna s Kimmichom u postavi (Foto: Afp)

Barcelona se osvajanjem La Lige vratila na velika vrata španjolskog nogometa, no za Ligu prvaka to je još uvijek tanko. Morat će se dodatno pojačati.

Žan Vipotnik Mladi golgeter o transferu u Dinamo: "Pričekajmo još malo" divider

Katalonci slažu momčad za iduću sezonu, intenzivno se traže pojačanja. Predsjednik Joan Laporta najavio je povratak Lionela Messija, to je vrhunska priča, ali postoje još neki prioriteti. U fokusu je zadnji vezni.

Zubimendi preskup za Barcelonu

Martín Zubimendi iz Real Sociedada dugo je bio prvi kandidat, no Katalonce odbija visoka odšteta. Baski traže 60 milijuna eura, što je u ovom trenutku previše za financijski izmoždenu Barcu.
Mundo Deportivo piše da se posljednjih tjedana pojavila neočekivana prilika. Barca je bacila oko na Joshuu Kimmicha, 28-godišnjeg veznjaka Bayerna iz Münchena i kapetana njemačke reprezentacije.

Kimmich navodno ozbiljna razmišlja o napuštanju Bayerna i Bundeslige. Barcu je ta informacija posebno zaintrigirala. Kimmich je tip veznjaka kojeg traži. Riječ je polivalentnom igraču, koji može igrati i na desnom boku, pa je stoga još zanimljiviji Kataloncima jer i na toj strani traže pojačanje.

Bayern VIDEO Bayern predstavio novi domaći dres: Više ne prevladava crvena boja divider

Kimmich je već osam godina u Bayernu, a ove je sezone doživio napete i neugodne situacije na osobnoj razini u minhenskom klubu. Atmosfera u svlačionici FC Hollywooda nije najbolja, podijeljena je i s raznim klanovima. Kimmich nije razumio ni iznenadnu smjenu bivšeg trenera Juliana Nagelsmanna. Tada je počeo razmišljati o izlasku iz Njemačke.

Barcelona želi Kimmicha

Barci bi to bio as na desetku nakon odlaska Sergija Busquetsa, dugogodišnjeg Barcina pivota, kako se ta pozicija zna nazivati u Španjolskoj. Joshua je discipliniran i pedantan nogometaš, živi sportski, posebno pazi na svoje tijelo, a iza zatvorenih vrata uvjerava da želi igrati do 38. godine.

To je mila glazba za katalonske uši. Nadaju se da će biti jeftiniji Zubimendija, a opća je ocjena da je Kimmich ne samo iskusniji nego i bolji igrač. Za mnoge je trenutačno najbolji njemački nogometaš, možda i jedina njemačka svjetska klasa u ovom trenutku. Na Transfermarktu je dvostruko skuplji od Baska, procijenjen je na 80 milijuna eura. Logično se upitati: kako će onda biti jeftiniji?

Luka Modrić i Lionel Messi Šokantna usporedba: 11 najplaćenijih protiv 11 najboljih, Modrić i Messi u istoj momčadi divider

Katalonci pretpostavljaju da ga neće biti tako lako izvući iz Bayerna, s kojim ima ugovor do 2025. No uzdaju se u to da bavarska momčad ne želi imati nezadovoljne igrače, što se pokazalo i u drugim slučajevima poput Kroosa, Alabe ili nedavno s Lewandowskim. Dakle, ako igrač želi otići, Bayern ga neće htjeti zadržavati.

Magnet na tržištu

Najskuplji izlazni transfer u povijesti Bayerna bio je prelazak jednog od najboljih napadača na svijetu - Roberta Lewandowskog - u Barcu za 45 milijuna. Sve skupa je razlog zbog čega u Barceloni vjeruju kako Kimmicha mogu dobiti za manje od 60 milijuna eura. Kada se uzme omjer kvalitete i novca, doima se osjetno boljom opcijom od Zubimendija.

Kimmich ima dobre prijatelje u svlačionici Barcelone. Dobar je s Lewandowskim, s kojim se zna iz Bayerna, ali u posebno je dobrim odnosima s Marcom Ter Stegenom, kojeg poznaje iz njemačke reprezentacije.

Na Camp Nouu svjesni su da moraju hitro reagirati jer nisu jedini zainteresirani za Kimmicha. On je magnet na tržištu. Manchester City i Pep Guardiola također bacaju oko na sjajnog njemačkog veznjaka.

Guardiola je bio ključni trener u Joshuinoj karijeri. Katalonski trener zacijelo ne bi oklijevao ponovno se sastati s Kimmichom ako se ukaže prilika, pogotovo ako Ilkay Gundogan ne produlji ugovor. Gundogan također pregovara s Barcelonom pa je ta priča izravno povezana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider