Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očita razlika

Šokantna usporedba: 11 najplaćenijih protiv 11 najboljih, Modrić i Messi u istoj momčadi

Zanimljivo je pogledati i usporediti idealnu momčad najplaćenijih i najboljih nogometaša današnjice…

Luka Modrić i Lionel Messi (Foto: Afp)

Jedanaest najplaćenijih protiv jedanaest najboljih po izboru čitatelja - gotovo da nema dileme koja momčad izgleda bolje. Preočita je diskrepancija u formi i kvaliteti. 

Madridska Marca provela je zanimljivu anketu u kojoj je glasalo sto tisuća njezinih čitatelja. Birali su 11 najboljih nogometaša, a onda je ta momčad uspoređena s 11 najplaćenijih nogometaša u ovom trenutku.

Zanimljivo je da se poklapaju samo četvorica. Riječ je o trojici igrača PSG-a - Achraf Hakimi, Lionel Messi i Kylian Mbappe - i jednom igraču Manchester Cityja - Kevin de Bruyne.

Kada pogledate tko je sve na listi najplaćenijih, morate se zapitati u što su gledali klubovi kada su ih dovodili i nudili im ogromne plaće.

Andres Iniesta i Cristiano Ronaldo završavaju karijere na egzotičnijim destinacijama. Ogromne plaće imaju zbog dosadašnjih zasluga i statusa velikih zvijezda. Nema šanse da bi u ovoj fazi karijere u Europi imali takva primanja.

Iako na leđima ima 37 godina, neuništivi hrvatski kapetan i veznjak Real Madrida Luka Modrić našao se na listi najboljih. U idealnoj momčadi čitatelja Marce još uvijek je i 35-godišnji Lionel Messi, koji se nalazi i na listi najplaćenijih. Argentinac je na SP-u u Katru dokazao da još nije za staro željezo i da može itekako povući kada je dovoljno motiviran i koncentriran. Za mnoge je još uvijek najbolji od najboljih.

11 najplaćenijih:

De Gea – Hakimi, Varane, Koulibaly – Messi, De Bruyne, Hazard, Iniesta – Neymar, Cristiano Ronaldo, Mbappe.

11 najboljih po izboru Marcinih čitatelja:

Courtois - Hakimi, Militao, Araujo, Davies – Messi, De Bruyne, Modrić, Vinicius – Haaland, Mbappe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider