Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne želi biti vreća krumpira

Barcelona ga je dovela u panici i već ga se želi riješiti, ali njemu se ne žuri: "Želim postati legenda Barce"

Barcelona ga se planira riješiti, ali čini se da to neće proći bez otpora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelonina sportska politika vrlo je upitna posljednjih godina, a možda najbolji simbol njihova lutanja jest danski napadač Martin Braithwaite. Njega je Barcelona dovela u veljači iz Leganesa aktiviravši posebno pravilo Primere o dovođenju igrača izvan prijelaznog roka.

To su im omogućile dugotrajne ozljede Ousmanea Dembelea i Luisa Suareza, ali pitanje je bi li Barca uopće morala raditi ovakve akrobacije da se nisu olako riješili dvojice svojih mladih igrača – Carlesa Pereza, kojeg su prodali u Romu, i Abela Ruiza, koji je posuđen Bragi.

gol expired Rukometnoj legendi nije jasno: ''Što se događa? Pa ima mrtvih manje nego od gripe'' divider

Na kraju su za Braithwaitea platili 18 milijuna eura, ali Danac se baš i nije naigrao: skupio je 128 minuta u tri utakmice prije nego što je natjecanje prekinuo koronavirus. Prema španjolskim medijima, plan je Barcelone da i ne odigra puno više – već na kraju ove sezone, kad god ona završi, žele ga prodati.

Međutim, Braithwaiteu se ne žuri. Potpisao je petogodišnji ugovor s otkupnom klauzulom od 300 milijuna eura. Podaci o njegovoj plaći nisu javni, ali zasigurno i fino zarađuje. Taman kad su se pojavile priče o njegovoj prodaji, Danac je javno ustvrdio da ne planira ići nikamo.

gol expired Bivši suigrač otkrio kako je Ibra prijetio da će ih ''ubiti'': ''Imam 300 milijuna na računu, otok i ne treba mi ovo'' divider

''Siguran sam da ću ostati više od četiri i pol godine. Sada samo želim igrati i osvajati trofeje jer zbog toga sam tu'', rekao je za ESPN. Nešto ranije, u akciji pitanja i odgovora navijača na Twitteru, bio je još ambiciozniji. Napisao je da ''želi postati legenda Barcelone''.

Takav rasplet događaja jedva su dočekali u Madridu, pa tamošnja Marca, list blizak Realu, donosi članak s naslovom: ''Možda su u Barceloni mislili da je Braithwaite glup''. Jasno je na što aludiraju, da Danac planira uživati u svom vremenu u Barci i fino zarađivati te da ne planira biti kratkotrajni flaster na otvorenu ranu kojeg će se riješiti samo tako. Kako bi rekao Ivan Rakitić, ''kao vreće krumpira''.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider