Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Hoće li uspjeti?

Barcelona u misiji opstanka: Smislili su plan kako do kraja mjeseca zaraditi 200 milijuna eura

Novi stari predsjednik Joan Laporta pred sobom ima golemi zadatak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Era nakon Lionela Messija u Barceloni je započela, ali s njome nisu prestale velike nevolje u kojima se nalazi katalonski gigant. Špekulacije oko toga da su na rubu bankrota nedavno su sami potvrdili, priznanjem da je klupski dug u ovom trenutku milijardu i 300 milijuna eura.

Novi stari predsjednik Joan Laporta ima izuzetno tešku misiju, mora početi smanjivati klupske dubioze i pritom paziti da momčad ostane konkurentna u svim natjecanjima.

Kao što je rekao Laporta, prioritet broj jedan ipak je spašavanje kluba od propasti. Ne smije se dogoditi bankrot i upravo iz tog razloga (i zbog novih rigoroznih pravila u Španjolskoj) nije bilo moguće zadržati Messija odnosno parirati ponudi koju je Argentinac dobio od PSG-a.

Messi otišao, nevolje ostale

Unatoč tome što su Messijev bogovski ugovor maknuli s platne liste, glavnina problema ipak je ostala.

Laporta je stoga osmislio plan smanjivanja dugova u sklopu kojega planira uprihoditi oko 200 milijuna eura do kraja ovog prijelaznog roka. Jasno, riječ je o prodajama igrača.

Četvorku koja možebitno broji svoje zadnje dane u Barceloni čine Francuzi Ousmane Dembele i Samuel Umtiti, Brazilac Philippe Coutinho te bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić.

Svi oni imaju određenu tržišnu vrijednost (prema Transfermarktu najvrjedniji je Dembele, procijenjen na 50 milijuna eura), ali teško je vjerovati da će transferima ove četvorice igrača Laporta doći do željene cifre od 200-tinjak milijuna eura. Cijeli svijet zna da je Barcelona financijski na koljenima, a u takvoj situaciji potencijalni interesanti ne moraju žuriti s ponudama niti trebaju Katalonce "izuti iz cipela"...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider