Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gužva u veznom redu

Opasnost za Rakitića: Barcelona otvara vreću i dovodi dvije velike zvijezde

Barcelona je daleko odmakla u pregovorima oko dvije velike zvijezde francuskog nogometa…

Galerija Momčad Francuske (Foto: AFP) Jose Mourinho i Paul Pogba (Foto: AFP) Paul Pogba (Foto: AFP) +3 Paul Pogba (Foto: AFP)

„Trenutačno sam u Manchester Unitedu, još uvijek sam pod ugovorom. Poznato je da gdje god da sam igrao, uvijek sam davao sto posto, tako je i u Manchester Unitedu, no tko zna što se može dogoditi u sljedećih nekoliko mjeseci“, odgovorio je Paul Pogba na pitanja novinara o svojem statusu u Manchester United i spekulacijama da je bio blizu odlaska s Old Trafforda.

Vrlo simptomatična izjava koja je najveći odjek dobila u Kataloniji, čiji mediji izravno povezuju francuskog veznjaka s Barcelonom već duže vrijeme. Prilično je jasno da Pogba ostaje na meti Barceloni i da će Katalonci pokušati dovesti Francuza već u zimskom prijelaznom roku.

Međutim, španjolski mediji su se raspisali da je Barcelona živo zainteresirana za još jednog francuskog veznjaka, riječ je o zvijezdi PSG-a, 23-godišnjem Adrienu Rabiotu.

Jose Mourinho i Paul Pogba (Foto: AFP) Jose Mourinho i Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pogba je u ovom trenutku favorit, ali Barcelona ih navodno namjerava obojicu dovesti već ove zime, a najkasnije sljedećeg ljeta. Da se na tom planu nešto kuha, može se između redova zaključiti iz izjave potpredsjednika Jordija Mestrea, koji je praktički priznao da su otvorili pregovore s Parižanima. Katalonski mediji doznali su da su Barcini emisari posjetili Pariz, a Mestre je to potvrdio, iako nije izrijekom potvrdio što je glavni razlog razgovara.

Pogba i Rabiot na meti Barcelone

„Ako smo i bili u Parizu, to znači da je to u interesu našeg kluba, i to po raznim tehničkim i strukturalnim pitanjima. No, nikada niste sigurni da ste napravili posao dok ga ne zaključite“, kazao je Mestre.

Ne treba biti previše pronicljiv da bi se shvatilo o čemu se zapravo radi. Naravno, ne znači da će Barcelona naposljetku dovesti igrača kojeg želi, ali posve je jasno da se vode pregovori.

Adrien Rabiot (Foto: AFP) Adrien Rabiot (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je pojačano oprezna jer ne želi ponoviti pogrešku s Antoineom Griezmannom, kada su Katalonci istrčali pred rudo i javno priznali da su praktički sve dogovorili s napadačem Atletica. Barcelona je napravila taktičku pogrešku jer je prerano otvorila karte, čak je poslala signal da čuva sedmicu za Griezmanna, te je na taj način dala šansu suparničkim stranama da aktivnom medijskom kampanjom miniraju transfer.

Iako se Griezmann možda verbalno obećao Barci, na kraju je ipak ostao u Atleticu, koji mu je dao sjajnu financijsku ponudu, čak osjetno bolju od Barcelone. S te točke gledišta, Griezmann je profitirao, Barca mu je poslužila kao moneta za potkusurivanje u lovu na maksimalnu plaću.

Pregovori daleko odmakli

Sportski direktor Barcelone Eric Abidal navodno je kontaktirao Rabiota preko njegovih zastupnika, što znači da su pregovori dosta daleko odmakli. Katalonci su svjesni da se za godinu dana može svašta izokrenuti i zato žele da Rabiot potpiše ugovor s Barcelonom već u siječnju, kada će veznjak PSG-a biti slobodan za pregovore s ostalim klubovima po slovu pravilnika, jer će biti u zadnjoj godini ugovora s pariškim klubom.

Paul Pogba (Foto: AFP) Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Budući da je ovog ljeta odlično tržila i nakon 13 godina ostvarila plus u razlici ulaznih i izlaznih transfera, te da će jamačno još za solidan iznos prodati Rafinhu, a možda i još nekog, katalonski mediji spekuliraju da će Barcelona u zimskom prijelaznom roku imati dovoljno novca da kupi i Pogbu i Rabiota.

Opasnost za Rakitića

Barca je za Pogbu navodno spremna iskrcati 100 milijuna eura Manchester Unitedu, dok za Rabiota nudi PSG-u pedeset milijuna. To vjerojatno neće biti dostatna svota, ali to je samo početna cijena u pregovorima, Katalonci su vjerojatno spremni povećati ponudu. Moguće je da Barcelona zaključi transfer u siječnju i ostavi Rabiota u PSG-u do ljeta.

Ivan Rakitić puca po golu (Foto: AFP) Ivan Rakitić puca po golu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Postavlja se logičan zaključak: ako Pogba dođe na zimu, a Rabiot sljedećeg ljeta, netko će morati otići, mjesta za sve neće biti, a tu ne mislimo samo na Rafinhu, on ionako nije član udarne momčadi. Znači li to da se Barcelona priprema za prodaju nekog od senatora iz veznog reda, Sergija Busquetsa ili možda Ivana Rakitića?

Ako ih i ne proda, dobit će žestoku konkurenciju. Kad god Pogba ili Rabiot došli, ili barem jedan od njih, bit će velika gužva u veznom rodu. Ni Pogba, a ni Rabiot ne misle doći da bi igrali u sporednim utakmicama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider