Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lukav potez Kraljeva

Bombastičan finiš: Real vraća velikog talenta, Barca cilja skupocjeno pojačanje

Završnica je ljetnog prijelaznog roka u Španjolskoj, a Real Madrid i Barcelona još traže pojačanja…

Mariano Diaz (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ljetni prijelazni rok u Španjolskoj završava u petak. Real Madrid i Barcelona mogli bi kupovati u posljednjim satima prijelaznog roka. Real igra igru s Lyonom i Sevillom oko Mariana Diaza, iznimno talentiranog dominikanskog napadača u redovima Lyona, a koji je već bio u Realu.

Mariano je prošlog ljeta prešao u Lyon za osam milijuna eura, ali Real je zadržao pravo na prvokup i 35 posto od idućeg transfera. Mariano je imao odličnu sezonu u Lyonu, pa ga je Real još zimus htio vratiti, ali francuski klub tražio je čak 70 milijuna eura.

Real vraća Mariana Diaza

Florentino Perez odbio je to platiti, Kraljevi su odlučili sačekati ljetni prijelazni rok i prvu ponudu nekog drugog kluba. Sevilla je u međuvremenu postigla načelni dogovor s Lyonom - 30 milijuna eura plus pet varijabilnih kroz bonuse, no u igru se opet upleo Real i čini se da će „mečirati“ Andalužane.

U prijevodu to znači da bi Real mogao vratiti Mariana za dvadesetak milijuna eura, kada odbijete onih 35 posto. Andalužani kipte od bijesa, ali Real bi ih mogao smiriti prepuštanjem Borje Mayorala.

Dok Real traži napadača, Barcelona je u potrazi za kvalitetnim veznjakom. Katalonci se nadaju bi u posljednjim trenucima mogli sklopiti dogovor s Manchester Unitedom oko Paula Pogbe. Na Old Traffordu vlada prava pomutnja, Jose Mourinho izgubio je kompas i čini se da je sve moguće.

Barca želi Pogbu

Ipak je vjerojatnije da će Pogba, ali i druge dvije velike želje Rabiot i De Jong u ovom trenutku ostati nedostupni. Jednog od njih trojice Barca će pokušati dovesti na zimu, stoga se Katalonci okreću novim metama. U ovom trenutku nema informacija o imenima koji se na radaru Barce, ali jasno je da postoje.

Ako Barca u finišu prijelaznog roka ipak ne uspije naći dovoljno kvalitetno rješenje, Ernesto Valverde forsirat će u veznom redu Sergija Roberta, koji je posljednjih godina najčešće igrao na mjestu desnog beka, ali prirodna pozicija mu je zapravo u sredini terena.

Paul Pogba (Foto: AFP) Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U posljednjim trenucima prijelaznog roka mogla bi se rasplesti i situacija oko Rafinhe, kojeg žarko želi Betis. Ta je priča usko povezana s Barcinom potragom za novim pojačanjem u veznom redu. Ako Barca nađe pravog igrača, Rafinha će gotovo sigurno biti prodan.

Valencia kupila Guedesa

Treći najveći španjolski klub Atletico Madrid izaći će na „mercato“ samo u slučaju ako klub napusti Filipe Luis. Valencia je zaključila pregovore s PSG-om o otkupu Goncala Guedesa, koji je dosad bio na posudbi. Portugalac će stajati „šišmiše“ 40 milijuna eura.

Dosad su klubovi Primere potrošili 846,5 milijuna na pojačanja, a prodajom su uprihodili 752 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider