Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li izdržati do siječnja?

Real se crveni zbog ljetnih kikseva: Nepotrebni viškovi trpaju u najjačim ligama!

Iako ne želi priznati, Real Madrid napravio je nekoliko pogrešaka u ljetnom prijelaznom roku, koji mu sada dolaze na naplatu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je Real Madrid bio u krivu kada je ovog ljeta prodao Alvara Moratu u Chelsea, te Mariana Diaza u Lyon i Jamesa Rodrigueza u Bayern, još se jednom pokazalo minulog vikenda. Morata je zabio hat-trick, a Diaz je postigao već svoj peti pogodak u prvenstvu. S druge strane Real je jedva slavio u gostima kod Alavesa uz dva pogotka veznjaka Ceballosa...

Više golova od cijelog Reala!

U šest dosad odigranih kola španjolskog prvenstva Real je osvojio svega 11 bodova, sedam manje od stopostotne Barcelone. Zabio je isto toliko golova (11), gotovo dvostruko manje od katalonskog diva (20). No ono što više brine od svega navijače Reala su igrači koji su zabijali te pogotke.

Ako uzmemo u obzir da je Cristiano Ronaldo propustio prva četiri kola zbog suspenzije, ali i da u dvije utakmice koje je igrao nije zabio, napadači i ofenzivni vezni igrača Reala postigli su kombinirano svega šest golova. Marco Asensio i Gareth Bale su zabili po dva pogotka, a po jedan su dodali Vazquez i Borja Mayoral.

Napadački orijentirani trojac kojeg je Real prodao u ljetnom prijelaznom roku postigao je kombinirano 12 pogodaka u svojim klubovima, odnosno čak i jedan više od cijelog madridskog sastava! Morata je zabio šest pogodaka, Diaz pet i James jedan uz dvije asistencije u istoj utakmici, prvoj i jedinoj u kojoj mu je Carlo Ancelotti pružio pravu priliku.

Morata je nastupio u šest utakmica engleske Premierlige i zabio je šest pogodaka (Everton, Burnley, Leicester City, Stoke City x3). Nije zabio jedino Tottenhamu i Arsenalu.

Mariano je mladi napadač Dominikanske Republike kojem Zinedine Zidane nikada nije pružio pravu priliku. Dosad je zabio pet golova u francuskoj Ligue 1, s kojima drži Lyon u kakvom takvom priključku s vrhom prvenstvene ljestvice.

Kraljevstvo za strijelca!

James je samo jednom odigrao 90 minuta i u toj je utakmici zabio pogodak i dva puta majstorski asistirao. U preostala dva nastupa upisao je kombinirano 15 minuta i nikome, osim Ancelottiju, nije jasno zašto ne dobiva više šansi na travnjaku.

Real ima problema s ozljedama i nedostaje mu malo sreće na početku nove sezone. No teško se oteti dojmu da je pogriješio kada je prodao prije svega Moratu, a ostavio Benzemu koji u 208 minuta na travnjaku ove sezone nije postigao nijedan pogodak.

Kraljevstvo za strijelca, otprilike tako glasi mantra koja odzvanja holovima Bernabeua. Realu treba 67 udaraca na vrata za tri gola. Statistika koja sve govori. Real ima i previše igrača koji znaju dodavati, graditi i driblati, ali ima premalo igrača koji znaju zabiti, i to barem jednom iz dvije ili tri prave šanse.

Takvih igrača, igrača odluke, uvijek je bilo malo, a čini se da ih je u današnjem nogometu manje nego ikad. Nestašica rasnih strijelaca nikada nije bila veća. Postavlja se pitanje koga kupiti u zimskom prijelaznom roku?

Na tržištu nema previše opcija. Real se do zime mora snaći iz unutrašnjih rezervi, napadači, ali i veznjaci moraju podići golgetersku formu. Madriđani do zime moraju nekako zadržati korak s Barcelonom, a onda krenuti po centarfora. Čini se da Real sve ozbiljnije razmišlja o Robertu Lewandowskom, napadaču Bayerna i poljske reprezentacije. Da bi Poljak mogao napustiti Bayern, govore i glasine koje dolaze iz Njemačke. Navodno je već počeo učiti španjolski jezik.

Real će vjerojatno paralelno raditi i na transferu Time Wernera, mladog napadača Leipziga i njemačke reprezentacije. No, ni do njega neće doći tako lako već u zimskom prijelaznom roku. Hoće li i koga Real dovesti na zimu, tek ćemo vidjeti, ali do tada treba preživjeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider