Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zamjena za Moratu

Real traži golgetera: Evo tko bi mogao biti nova superzvijezda Kraljeva!

Real Madrid urgentno traži zamjenu za Alvara Moratu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početak sezone i brojne promašene šanse u posljednje dvije ligaške utakmice pokazuju koliko Real Madridu nedostaje Alvaro Morata, odnosno klasični centarfor, gol-igrač koji zabija češće nego što promašuje.

Već se godinama potvrđuje da Karim Benzema nije „taj“. Francuz je više paker nego igrač s izraženim realizatorskim sposobnostima. Koliko ga Realovi igrače hrane loptama i izbacuju u gol-šanse, trebao je zabiti puno više golova u karijeri. Morata je samo prošle sezone zabio više, iako je igrao osjetno manje.

Ipak, Zinedine Zidane odlučio je zadržati Benzemu, a pustio je Moratu, kojem se više nije dalo sjediti na klupi, da prijeđe u Chelsea. Najčudnije je da Real nije doveo ni približno adekvatnu zamjenu za Moratu, iako se cijelo ljeto spekuliralo da traži rezervnog napadača, po mogućnosti klasnog, ali takvih nema ni za osrednje, a kamoli male novce.
Madriđani ga do kraja prijelaznog roka nisu našli i čini se da su pogriješili. To je očito jasno i čelnim ljudima Reala koji su, po pisanju španjolskih medija, krenuli u novu potragu.

Timo Werner na meti Reala

Na radaru Reala navodno je nova zvijezda njemačkog nogometa i Red Bull Leipziga Timo Werner. Real je poslao skauta na kvalifikacijsku utakmicu njemačke reprezentacije s Norveškom. Imao je što vidjeti. 21-godišnji njemački talent u rodnom je Stuttgartu postigao dva pogotka i napokon doživio ovacije njemačkih navijača koji su ga uzeli na zub ponajprije zbog toga što je odlučio prijeći u Leipzig, koji je pod patronatom bogatog sponzora, što nije po volji ostalih navijačkih skupina, stoga taj klub iz središnje Njemačke nije omiljen među navijačkom populacijom, ali i zbog navodne sklonosti simuliranju koju je iskazao u jednom ili dva slučaja, što je samo potencirano zbog prvog navedenog razloga. Kao da ostali igrači nikada nisu simulirali.

Kako god, Werner se igrama za njemačku reprezentaciju na Konfederacijskom kupu i sada u kvalifikacijama iskupio za svoje „grijehe“ i postao je novi ljubimac Njemačke. U osam nastupa za Njemačku postigao je šest golova. U dosadašnjem dijelu sezone zabio je već četiri gola za Leipzig, tri u Bundesligi i jedan u domaćem Kupu.

Wernerove odlične igre nisu od jučer, prošle je sezone zabio 21 gol u Bundesligi. Naravno da je takav potencijal ubrzo na sebe skrenuo pažnju najvećih njemačkih i europskih klubova. Bayern budno prati Wernera, kao i sve talentirane igrače na njemačkom tržištu, no nije jedini velikan koji bi ga rado vidio u svojim redovima.

Real jako zagrijan za mladog Nijemca

Španjolski mediji pišu da se Real jako zagrijao i da već ispituje teren kod čelnika Leipziga. Osim što se radi o doista potentnom igraču koji bi uskoro mogao postati glavna perjanica „elfa“, a time i ponajbolji svjetski napadač, bitnu ulogu u njegovoj atraktivnosti za Real igra i marketinški potencijal bogatog njemačkog tržišta. Gdje ćete bolje od odličnog igrač koji k tome dolazi iz mnogoljudne i bogate zemlje. U Madridu su uvjereni da će Werner biti nova superzvijezda Reala.

Ono što je ponajveći problem u cijeloj priči jest to da će Werner ove jeseni nastupiti u Ligi prvaka. Ako bi prešao u Real u zimskom prijelaznom, ne bi imao pravo igranja u Ligi prvaka. No, moguć je dogovor s Leipzigom da odradi sezonu do kraja pa da sljedeće ljeto prijeđe u Real, a da Madriđani u zimskom prijelaznom roku potraže neko alternativno rješenje.

U svakom slučaju Real će morati brzo reagirati. Poučeni iskustvom neuspjele realizacije posla s Kylianom Mbappeom Madriđani ovaj put vjerojatno neće oklijevati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider