Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Benzema i Bale na udaru

Real u velikim problemima: Madrid već plače, Zidane napravio kobnu pogrešku

U Madridu već plaču za Alvarom Moratom, koji zabija golove u Chelseaju, dok napadači Reala ne mogu pogoditi ni praznu mrežu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odigrana su tek tri kola Primere, a Real je na minus četiri od Barce. U Madridu već plaču za Alvarom Moratom, koji zabija golove u Chelseaju, dok napadači Reala ne mogu pogoditi ni praznu mrežu. Nakon 2:2 remija u prošlom kolu protiv Valencije, Real je još jednom „kiksao“ na Santiago Bernabeuu odigravši samo 1:1 s teškim autsajderom Levanteom.

Budući da je Karim Benzema morao izaći iz igre polovicom prvog poluvremena zbog ozljede, glavnina bijesa navijača s tribina Bernabeua sručila se na Garetha Balea.

Benzema i Bale na udaru

Velšanin je zapucao dvije vrlo dobre šanse i još jednom pokazao da se nalazi daleko od stare forme. Kada u momčadi nema suspendiranog Cristiana Ronalda, Real je u golgeterskom smislu izrazito impotentan, barem to tako izgleda na početku sezone. Igra u polju nije problem, Madriđani stvaraju šanse, ali nema ih tko pretočiti u pogodak.

Real je prošle sezone na klupi imao Moratu koji je često ulazio i rješavao utakmice kada bi zakazale glavne zvijezde. No Zinedine Zidane nastavio je forsirati Benzemu, koji već godinama ima problema s realizacijom, pa je mladi Španjolac odlučio napustiti Real i sreću je pronašao u Chelseaju, gdje je u četiri utakmice zabio tri gola.

Dovoljno informacija da se u uvijek zahtjevnom i polemičnom Madridu još jednom otvori debata je li Zidane napravio veliku pogrešku što je pustio Moratu, a odlučio se ostaviti Benzemu i Balea.

Moratin odlazak velika pogreška Zidanea

Početak sezone sugerira da jest i s time se slaže velika većina promatrača. Nije jasno kako Zidane nije vidio koliko mu znači Morata i zašto mu je Benzema toliko draži? Da stvar bude gora, Real nije nabavio novog rezervnog napadača od formata.
„Prijelazni rok je završen, morat ćemo naći rješenje s ovim što imamo“, odgovorio je Zidane nakon utakmice na pitanje novinara nedostaje li mu klasični centarfor u momčadi.

Benzema to nije, a još manje je Bale. Morata je svakako bio taj tip igrača, prava „devetka“, igrač kojem ne treba puno šansi za gol. Iako je imao značajno manju minutažu od Benzeme, Morata je prošle sezone bio osjetno učinkovitiji: zabio je 20 golova u svim natjecanjima, a s 15 golova u Primeri donio je Realu 13 bodova. Njegovi golovi ove sezone bi mogli jako nedostajati Realu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider