Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Noćna mora

Znate li tko je bio na terenu kad je Barca zadnji put ispala iz Lige prvaka? Zbog jednog igrača letjele su svinjske glave

Nogometaši Barcelone doživjeli su težak poraz u posljednjem kolu Lige prvaka od minhenskog Bayerna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone ispali su iz Lige prvaka. U posljednjem susretu Lige prvaka izgubili su na gostovanju kod Bayerna s uvjerljivih 3:0 i tako završili na trećem mjestu grupe E iza bavarske momčadi i Benfice.

Budući da je Benfica uvjerljivo svladala već ranije otpisani Dinamo Kijev s 2:0, bilo je jasno da Kataloncima igra samo pobjeda na Allianz Areni za ostanak u Ligi prvaka. Međutim, Xavi nije uspio izvesti čudo i odvesti Barcu prema prvoj pobjedi u Munchenu ikad.

Tako su ispali iz Lige prvaka i europsko proljeće dočekat će u knock-out fazi Europske gdje bi se vrlo lako mogli susresti i sa zagrebačkim Dinamom.

To se posljednji put dogodilo u sezoni 2000./2001., kada je Barcelona završila na trećem mjestu u skupini s Milanom, Leeds Unitedom i Bešiktašem.

Nakon šest odigranih utakmica grupne faze Lige prvaka, Milan je bio na vrhu sa 11 bodova, Leeds United na drugom mjestu s devet bodova, dok je Barcelona ostala na trećem mjestu s bodom zaostatka za engleskom momčadi.

Bayern - Barcelona VIDEO Bayern pregazio Barcelonu u Munchenu! Xavi i društvo neće vidjeti nokaut fazu Lige prvaka prvi put u dva desetljeća divider

Iako su Leeds United razbili na svojem terenu s 4:0 te odigrali 1:1 na gostovanju, Kataloncima je presudio neočekivani poraz u Istanbulu. Bešiktaš je tada slavio s 3:0.

Uzvratila im je Barcelona za taj poraz u posljednjem kolu Lige prvaka na Camp Nouu, slavili su s 5:0, ali to nije bilo dovoljno za prolaz jer su Englezi uzeli veliki bod na San Siru protiv Milana.

Te sezone promijenila su se dva trenera na klupi katalonske momčadi, do polovice travnja trener je bio Lorenzo Serra Ferrer, a zamijenio ga je Carles Rexach, koji je do kraja sezone vodio momčad prepunu zvijezda.

Bili su tu Rivalo, Patrick Kluivert, Luis Enrique, Marc Overmars, Frank de Boer, Philip Cocu, Pep Guardiola, Carles Puyol, ali i sadašnji trener Xavi. Bila je to sezona za zaborav, završili su tek na četvrtom mjestu La Lige, a uoči početka sezone prodali su Luisa Figa u madridski Real.

O Figovom transferu u "Kraljevski klub" koji je izazvao provalu bijesa kod navijača Barcelone možete više pročitati OVDJE.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider