Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glavna meta

Barca sve baca na jednu kartu: Laporta dovodi veliko otkriće Eura i potiče euforiju

Barcelona sanja transfer Nice Williamsa ako riješi financijske probleme…

Nico Williams i Dani Olmo (Foto: Afp)

Ljetni prijelazni rok za Barcelonu opet će biti vrlo kompliciran. Katalonski klub i dalje prekoračuje financijske limite. Milijuni koji su trebali kapnuti u blagajnu od prodaje sestrinskih tvrtki još nisu sjeli. Investitori nisu održali obećanje, a to znači da se Barcelona u ovom trenutku ne može ni na koji način pojačati.

Zlatko Dalić Daliću i Vatrenima ovo će strašno otežati život: Nikad važnija Liga nacija!? divider

Unatoč tome, optimizam predsjednika Barcelone Joana Laporte i dalje je visok. Laporta kaže da želi napraviti bombastične transfere već ovog ljeta. Vjeruje da će se financijski problemi u međuvremenu apsolvirati. Vremena nema puno, Barca će morati brzo raditi.

Španjolski mediji pišu da je glavna meta Katalonaca Nico Williams, 21-godišnji krilni napadač Athletica i španjolske reprezentacije.

Laporta ide po Nicu Williamsa

Laporta želi udahnuti novu energiju Barci i popraviti atmosferu nakon neuspjele sezone tako što će velikim transferom razdragati navijače. Williams je trenutačno veliki hit Eura, zvijezda u strelovitom usponu. Postao je ljubimac španjolske publike. Kataloncima imponira što je u kampu La Roje nerazdvojan od njihova velikog talenta Lamine Yamala. Jako se dobro slažu na terenu i izvan njega, bliski su prijatelji.

Christian Pulišić i sudac Ortega VIDEO Sudačka sramota na Copa Americi: VAR priznao neregularan gol, Amerikanci ispali, sudac se odbio rukovati s Pulišićem divider

Laporta će morati razgovarati s trenerom Flickom i sportskim direktorom Decom jer jedno je uzbuđenje koje igrač stvara među navijačima i u predsjedničkim odajama, a druga je stvar što Barceloni nasušno nedostaje u ovom trenutku. To je zadnji vezni, pozicija koju je godinama držao Sergio Busquets, a nakon njegova odlaska Barca nije uspjela naći adekvatnu zamjenu.

Prioritet zadnji vezni, ali...

Puno je imena na stolu; Amadou Onana, Kimmich, Javi Guerra... Popis je dugačak, ali nabrojeni su u fokusu. I čini se jasnim da Barca neće imati dovoljno novca za dva velika transfera. Morat će birati između Williamsa i jednog skupog zadnjeg veznog.

Williams ima izlaznu klauzulu od 58 milijuna eura, što nije pretjerano velika cifra s obzirom na potencijal i talent. Čini se da Barca s tom kupovinom ne može izgubiti i da će sve karte baciti na hitronogog krilnog napadača.

Barcelona ima nekoliko igrača na platnom spisku koji će morati otići da bi Williams došao. Najlogičniji je odlazak Raphinhe. Ima dobru reputaciju u Premierligi i Barca bi na njemu mogla dobro zaraditi. Pretpostavlja se da će otići i Ansu Fati, a možda i Joao Felix. Lamine, Ferran i Lewandowski sigurno ostaju, dok sve govori da će Vitor Roque otići na posudbu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider