Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zamjena za Suareza

Barca priprema veliku čistku, a na listi pojačanja pet kandidata: Koeman inzistira na jednom imenu

Sljedećih desetak dana bit će ključni za Koemana da složi Barcinu momčad za novu sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronald Koeman uskočio je u vrući kotao Camp Noua. Dobro je znao što ga čeka, ima osobnog iskustva, godinama je igrao za Barcu. No jedno je biti igrač, a drugo trener.

Nizozemsku je uspio posložiti i osoviti na noge, hoće li uspjeti i s Barcom? Hoće li mu Lionel Messi biti pomoć ili teško opterećenje?
Brak na silu obično ne izdrži dugo. Argentinac je izrijekom potvrdio da je želio otići, ali i da je morao ostati zbog toga što mu je mrski šef i predsjednik Josep Maria Bartomeu ostao nepopustljiv u inzistiranju na odštetnoj klauzuli od 700 milijuna eura.

Novi izgled gol.hr-a Novi dres portala gol.hr – moćan, intuitivan i još pregledniji divider

„Nije održao riječ“, otkrio je Messi u intervjuu za Goal.com.

Messi tvrdi da mu je cijelu sezonu govorio da odlazi na kraju sezonu, da nije istina da je to saznao tek nakon utakmice s Bayernom. Messi kaže da Bartomeu nije spominjao nikakve datume, a sad se hvata za taj 10. lipanj, kao posljednji rok za prijavu.

Koeman i Messi. Kako će to ići?

Da su Messi i Bartomeu u svađi, odavno je poznato. Sada je to samo osnaženo. Logično je upitati kako će biti Koemanu raditi u takvoj atmosferi? Iako je Messi kazao da će i dalje davati sve od sebe, iako katalonski mediji trube da će podržati trenera, sumnje su opravdane. Argumenata ima napretek.

gol expired KVIZ: Znate li baš svih 12 točnih odgovora na pitanja iz svijeta sporta? divider

Koemana je doveo Bartomeu, to ne treba zaboraviti. Neki će reći da ga je doveo da odradi njegov prljavi posao; pomete svlačionicu i Messiju da do znanja da više nije glavni i da će se morati prilagoditi novoj situaciji.

Ukratko, Koeman je priopćio Messiju, na onom sastanku nakon kojeg je Argentinac poslao čuveni faks, da će i dalje biti igrač oko kojeg će sve graditi, ali i između redova mu je dao do znanja da su dani plandovanja i samovolje prošli te da on uvodi čvrstu ruku. Danas poslijepodne ponovno će se s njim naći na prvom zajedničkom treningu. Vjerojatno će opet malo popričati.

gol expired Izbornik je jako ljutit: Debakl mu otvorio oči, ovo nikada nije napravio divider

Koeman je krenuo oštro. Odmah je uzeo metlu, ušao u svlačionicu i započeo se rješavati igrača koje ne vidi u svojoj viziji. Za Artura Vidala i Ivana Rakitića i prije se znalo da su na izlaznim vratima.

Barca priprema čistku

Da neće imati kompromisa, pokazao je odnosom prema Luisu Suarezu. Velikoj zvijezdi i najboljem Messijevom prijatelju bez pardona je uručio otpusno pismo. Gerarda Piquea i Sergia Busquetsa zasad je poštedio, s time što je Busquetsu najavio da ne može računati na dosadašnju minutažu. Nizozemac je spustio rampu i za Semeda i za Coutinha. Njih dvojicu želi zadržati.

gol expired Messi se vraća kući, očekuje se ludnica: Koeman uveo strog režim, a brak na silu stvara usijanu atmosferu divider

Metenje se nastavlja, slijedi zapravo prava čistka. Rafinha, Miranda, Oriol Busquets, Aleñá , Wagué, Matheus Fernandes, Todibo, Pedri, a čak i Trincao. Svi su oni na prodaju, pogotovo ako stignu dobre ponude. Štoviše, uprava Barcelona rado bi ih se riješila kako bi olakšala proračun i skupila novac za pojačanja. Da je kriza pokucala i na vrata Katalonaca, ne treba više ni spominjati.

Koeman želi Depaya

Nije bitno samo tko će otići, još je važnije tko će doći. Katalonski Sport piše da će sljedećih desetak dana biti ključni za Koemana. U tom razdoblju morao bi definirati listu dolazaka i momčad za iduću sezonu. Na popisu su brojna imena, a u prvom redu stoje: Eric Garcia, Wijnaldum, Thiago, Depay i Lautaro Martinez.

gol expired Igrači šokirani, Nadalovi i Federerovi fanovi zbijaju šale, Ćorić iskren: "Prijatelj mi je, ali morao je biti izbačen" divider

Nema šanse da ih Barca sve dovede, morat će odrediti prioritete. Koeman navija za zemljaka Depaya, njega žarko želi, vidi ga kao zamjenu za Suareza. Mundo Deportivo piše da Barca već priprema ponudu. Lyon navodno traži 30 milijuna eura.

Portugal razotkrio hrvatske slabosti

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider