Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hvata ih panika

Barca prijeti i optužuje veliku zvijezdu za kriminal: Dobio je bolesnu plaću i ne mrda s Camp Noua

Barcelona traži od De Jonga da pristane na smanjenje goleme plaće ili da prijeđi u drugi klub…

Frenkie De Jong sa suigračima u Barceloni (Foto: Afp)

Barcelona nikako da razriješi problem s Frenkiejem de Jongom. Katalonci bi ga rado prodali Manchester Unitedu ili Chelseaju kako bi ispeglali bilancu i nova pojačanja stavili u okvir pravilnika La Lige, odnosno financijskog fair-play.

gol expired Austrijanci oduševljeni poklonom iz Hajduka i to ne samo zbog golova: ''Marin je stroj'' divider

Katalonce polako hvata panika jer nemaju više puno vremena. Kreativnim računovodstvom može se puno toga riješiti, ali ipak ne može sve. Ako ste u dugu oko 1,5 milijardu eura, a u isto vrijeme potrošite stotine milijuna na nova pojačanja, ako računamo odštete i plaće, jasno je da morate i prodati nekog od jačih igrača koji imaju visoku cijenu na tržištu.

Barcin izbor pao je na Nizozemca, ali njemu se ne ide s Camp Noua, pogotovo ne u Manchester United, a čini se da nije zainteresiran previše ni za Chelsea.

Barca prijeti De Jongu

Međutim, ključan razlog je plaća koju je isposlovao u pregovorima s bivšom upravom na čelu s predsjendikom Josepom Mariom Bartomeuom i koju vjerojatno ne može više nigdje dobiti.

Erling Haaland i Pep Guardiola Guardiola usporedio frustriranog Haalanda i Messija: "Da mu je to netko napravio, udario bi ga šakom" divider

Sjećamo se onog teatralnog leta Barcinih šefova u Amsterdam i bacanja na stol ponude koju Ajax, a niti De Jong nisu mogli odbiti. Već sljedeće godine De Jong je produljio ugovor pod još boljim uvjetima. E, sada je upravo taj ugovor problem i Laportin adut u rukavu da praktički prisili De Jonga na odlazak.

Optužbe za kriminal

Katalonski Sport prenosi saznanja Athletica da je Barca 15. srpnja obavijestila nizozemskog veznjaka i njegove zastupnike da je to produljenje ugovora i kasnije odgađanje isplate tijekom ekonomske krize koja je uslijedila početkom pandemije jasan dokaz kriminalnih radnji.

gol expired Dok navijači pate, vodstvo i trener prave se mutavi: "Buše" li igrači Osijeka Bjelicu ili su samo izmoždeni i razočarani!? divider

Prema tim informacijama, Barca je tražila od De Jonga da raskine posljednji ugovor i vrati se na prvobitni kako bi se normalizirala situacija. Katalonci sve to trebaju dokazati, a to neće biti tako lako.

U svakom slučaju, u Barceloni smatraju neizvodljivim preuzimanjem isplate sadašnje De Jongove plaće i očito je da je na sve načine pokušavaju smanjiti. Naravno, ako De Jong odluči ostati u Barceloni.

Astronomska plaća

Sport navodi da Barca proučava pravne opcije koje su joj na raspolaganju, iako bi radije postigla novi dogovor s Nizozemcem.

De Jong i njegovo okruženje očito nisu odveć impresionirani katalonskim prijetnjama. Sve govori da u ovom trenutku nisu previše zainteresirani za smanjenje plaće. Njihovo je stajalište da su već izašli ususret klubu i pristali na smanjenje dok ne prođe koronakriza, a da je sada došlo vrijeme za naplatu zaostalih dugova.

Michael Lichaa i bviša zaručnica Pronašao zaručnicu kako oralno zadovoljava najboljeg prijatelja, razbio prozor pa umalo iskrvario divider

De Jong bi u sljedeće četiri godine trebao zaraditi na ime plaća i raznih bonusa čak 88,6 milijuna eura. Ugovor je potpisao do lipnja 2026. 

Posebni bonusi

Postoje još bonusi koji nisu uračunati u ovu cifru, a to je dodatnih 2 milijuna eura po sezoni ako odigra najmanje 60 posto utakmica te maksimalnih 3,2 milijuna po godini ako Barca osvoji prvenstvo i igra finale Lige prvaka.

To su ogromni iznosi koje vjerojatno ne može više nigdje dobiti i stoga je jasno zašto mu je tako teško napustiti Camp Nou.

Robert Lewandowski i suigrači iz Barcelone Barca želi zvijezdu Man Cityja: Lewandowskom ovacije, Pjaniću negativno iznenađenje, a bogati Danac se smije publici divider

Barca je također zatražila od svojih senatora Busquetsa, Piquea i Jordija Albe da daju pristanak na smanjenje plaća i tako pomognu klubu u ispunjavanju pravilnika o limitu plaća. Barci se žuri jer nema više puno vremena da ispuni postavljene uvjete.

Nova politika

Barca javno proklamira novu politiku da niti jedan igrač u prvoj momčadi više ne može imati veću plaću od 10 milijuna eura neto godišnje. No teško je povjerovati da je Lewandowski u tim okvirima, ako se zbroje sve zarade.

Slučaj Neymar i mnogi drugi slučajevi pokazuju kako se može zaobići prikazivanje plaće. Jedan od načina je razdvajanje plaće i raznih bonusa, pogotovo bonusa samo za potpis. Jer ako igrač dobije veliki bonus samo za potpis, onda je lako dogovoriti da je plaća u postavljenim gabaritima. Vidjet ćemo kako se rasplesti ova priča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider