Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Camp Nou dočekao zvijezde

Barca želi zvijezdu Man Cityja: Lewandowskom ovacije, Pjaniću negativno iznenađenje, a bogati Danac se smije publici

Barcelona je odradila posljednju pripremnu utakmicu pred početak sezone…

Robert Lewandowski i suigrači iz Barcelone (Foto: Afp)

Barcelona je u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak sezone razorila na Camp Nouu meksički Pumas UNAM sa 6:0 i tako osvojila Kup Joana Gampera.

Prvi gol na utakmici i ujedno prvijenac za Barcelonu na Camp Nouu postigao je Robert Lewandowski već u trećoj minuti. Asistirao mu je Pedri kojem se poljski napadač odužio asistiravši mu za dva pogotka (5, 19). Po jedan gol su još dodali Dembele (10), Aubameyang (49) i De Jong (84).

Lewandowski zabio prvijenac za Barcu na Camp Nouu

Lewandowski je pokupio i prvu individualnu nagradu u dresu Barce, proglašen je najboljim igračem 57. izdanja turnira.

Barca je igrala u sljedećem sastavu:

Ter Stegen (Pena 60); Sergi Roberto (Dest 60), Araujo (Kounde 60), Eric (Pique 46), Balde (Jordi Alba 46); Gavi (Kessie 46), Sergio Busquets (Nico 46), Pedri (De Jong 46); Dembele (Aubameyang 46), Lewandowski (Memphis 60), Raphinha (Ansu Fati 46).

Leandro Lo Policajac nakon sukoba hicem u glavu ubio omiljenog višestrukog svjetskog prvaka divider

Xavi je napravio puno promjena, ali nazire se koja će biti udarna momčad za otvaranje sezone.

Bila je to jako dobra uvertira Katalonaca uoči službenog otvaranja sezone 13. kolovoza protiv Rayo Vallecana. Nove zvijezde Barcelone došlo je pogledati preko 83 tisuće gledatelja. Najbučnije su pozdravili Lewandowskog, od kojeg se očekuje da bude nova superzvijezda katalonskog kluba.

Marcos Alonso na putu 

Transferni rok za Barcelonu još nije završen. Katalonci užurbano rade na zatvaranju transfera Marcosa Alonsa, 31-godišnjeg beka Chelseaja koji bi trebao pokriti lijevi bok Barce.

Mundo Deportivo ističe da je u subotu konačno upaljeno zeleno svjetlo za njegov odlazak sa Stamford Bridgea. Chelseajev trener Thomas Tuchel to je javno priznao.

Umtiti se uplašio reakcije publiku, Braithwaite se smije 

No Barca se mora i riješiti nekih igrača kako bi ispeglala bilancu i ispunila uvjete financijskog fair-playa.

Na izlaznim vratima su Martin Braithwaite i Memphis Depay. Jučer je postalo jasno da moraju otići. Očekuje se i Umtitijev odlazak. Francuz se nije niti pojavio na predstavljanju s ostalim suigračima na terenu Camp Noua.

Vitoria Guimaraes Upozorenje za Hajduk: Vitoria slavila u gostima s dva igrača manje divider

Neki procjenjuju da se uplašio reakcije publike i da je radije ostao po strani. Braithwaite je učinio baš suprotno, bogatom Dancu očito ništa ne smeta. Izašao je na teren i sa smiješkom mahnuo publici koja ga je propisno izviždala.

Neugodno iznenađenje za Pjanića

S druge strane, talentirani Nico ima mogućnosti otići na posudbu unatoč tome što mu je Xavi u prošlotjednom razgovoru rekao da računa na njega. Na posudbu bi mogao i Alejandro Balde, pogotovo nakon potvrde potpisa Marcosa Alonsa.

Miralem Pjanić još uvijek je na Camp Nou i čini se da ne ide nikamo, iako mu Xavi nije dao niti minute protiv Pumasa.

To je veliko iznenađenje jer su španjolski mediji proteklih dana pisali kako su se Xavi i Pjanić našli u četiri oka i dogovorili da ostane u Barci.

Morat će se vidjeti što će biti s Frenkiejem de Jongom, koji očito ne želi tako lako napustiti Barcu, pogotovo ne želi prijeći u Manchester United.

Laporta želi Bernarda Silvu

U uskoj vezi s De Jongom je i mogući dolazak Bernarda Silve, koji je velika želja predsjednika Barce Joana Laporte.

Silva je jučer bio zamjena na premijeri Manchester Cityja u Premierligi. Mundo Deportivo ističe da je to proces koji se odvija u tišini i koji se može produžiti.

Do kraja tjedna možda se dogodi i da Gavi potpiše produljenje ugovora. Veliki talent Barcelone već je napunio 18 godina, pa sada može potpisati na više od tri sezone.

Čelnici Barcelone i njegovi zastupnici nedavno su potvrdili da neće biti problema s potpisom ugovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider