Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''to nije naš naziv''

Barca mijenja povijesni grb: Miču detalj koji u njemu stoji više od 100 godina

Barcelona je najavila promjenu grba, ali to tek trebaju odobriti članovi kluba.

Galerija FC Barcelona (Foto: AFP) Ousmane Dembele i grb Barcelone (Foto: AFP) Grb Barcelone s crnim florom (Foto: AFP) +2 Lucas Digne i grb Barcelone (Foto: AFP)

Barcelona je jedan od onih klubova u kojem članovi, tzv. sociosi odlučuju o važnim stvarima, kao što su biranje vodstva kluba ili promjene simbola kluba. Njih skoro 150 tisuća tako će 20. listopada glasati o predloženoj promjeni klupskoga grba.

Od vodstva kluba predloženi novi grb neće biti drastično drukčiji od onoga posljednji put modificiranog 2002. godine, ali su ipak vidljive neke razlike, koje možemo nazvati i povijesnima.

Prvi put nakon više od 110 godina, kada je otprilike nastala današnja varijanta grba, koja se mijenjala godinama, ali ne drastičnije (posljednji put 2002. godine), na grbu više ne bi trebao stajati natpis FCB.

Natpis FC Barcelona stajao bi kao potpis ispod grba. Oblik grba ostaje isti, a gube se crne linije unutar samog grba.

Svjetlije boje i više mjesta za Blaugranu

Također, više ne bi bilo sedam linija Blaugrane, koje će postati svjetlije, nego pet i taj (granitno)crveno-plavi dio grba bi zauzimao više mjesta nauštrb žute boje koja je dijelila boje Blaugrane te boje Katalonije i Sant Jordija.

''Puno je truda uloženo da se osvježi strategija brendiranja kluba u prošlim mjesecima. Ovo je sad puno modernije. Jedan je od ciljeva da se ubuduće koriste samo dva najvažnija imena: FC Barcelona i Barca'', stoji u priopćenju kluba u kojem kažu kako FCB nikad nije bio službeni naziv za klub.

Novi grb trebao se početi koristiti od sljedeće sezone, ali prvo ga trebaju odobriti članovi Barcelone.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider