Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procurile informacije

Pala je velika obmana: Barca uhvaćena u laži, Messi i društvo mogli bi "poludjeti"

Barcelona finišira prvi veliki transfer ovoga ljeta, no procurile su neke kompromitirajuće informacije…

Galerija Antoine Griezmann, Clement Lenglet i Lionel Messi (Foto: AFP) Kylian Mbappe i Antoine Griezmann (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) +3 Mbappe, Neymar, Pogba i Griezmann (Foto: AFP)

Barcelona je razotkrivena, pala je brižno čuvana tajna. Madridski mediji došli su do zanimljivih informacija koje kompromitiraju katalonski klub. Naime, Antoine Griezmann neće prijeći u Barcelonu za manju plaću nego što ju je imao u Atleticu, kako je trubio katalonski PR stroj proteklih mjeseci preko svojih medijskih trabanata.

Procurilo je da je francuski reprezentativac dogovorio ugovor s Barcelonom prema kojem će zaraditi ukupno 105 milijuna eura, što je u prosjeku 21 milijun eura po godini. Upravo toliko zaradio bi i u Atleticu da je ostao do kraja ugovora.

Fotografija Rakitića i supruge podigla prašinu, a nove su samo potvrdile sumnje Ivan Rakitić sa suprugom u Parizu (Instagram) Marcelo Brozović i Ivan Rakitić (GOL.hr) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +1 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Istina jest da će Grizemann u prvoj godini ugovora zaraditi manje nego u Atleticu, no plaća će mu u narednim godinama progresivno rasti i na kraju će se potpuno iznivelirati s iznosom koji bi zaradio u madridskom klubu.

Griezmann ne dolazi u Barcelonu za manju plaću

To je ključan dio priče koji su Barceloni bliski katalonski mediji, od kojih su neki poput klupskih biltena, propuštali objaviti. Budući da Barcini navijači nisu bili skloni dolasku Griezmanna nakon prošloljetnog natezanja i čuvene videobjave u kojoj je slavodobitno potvrdio da ostaje u Atleticu, Barcin PR stroj širio je priču kako Francuz pristaje prijeći na Camp Nouu za manju plaću.

Spekuliralo se o 17-18 milijuna eura godišnjoj plaći, koliko mu je Barca nudila i prošlog ljeta, ali elegantno su propustili reći da će mu plaća znatno narasti u posljednje tri godine ugovora.

Barca pred realizacijom spektakularnog transfera: Messi će konačno dobiti veliko pojačanje za napad na Ligu prvaka Antoine Griezmann i Lionel Messi (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) Mbappe, Neymar, Pogba i Griezmann (Foto: AFP) +3 Antoine Griezmann, Clement Lenglet i Lionel Messi (Foto: AFP)

Jasno je da su na Camp Nouu tim spinom namjeravali udobrovoljiti navijače i natjerati ih da promijene negativno mišljenje o „gramzivom i arogantnom Atleticovu napadaču koji se poigrava ugledom njihova slavnog kluba“.

To je rečenica koju su često potezali razočarani katalonski mediji prošlog ljeta, a nakon što je Griezmann objavio da ostaje u Atleticu. Ni Barcina svlačionica nije drukčijeg mišljenja.

Dugo se već spekulira da ga najveće Barcine zvijezde na čelu s Lionelom Messijem ne čekaju raširenih ruku. Kako će tek reagirati kada shvate koliko će doista zarađivati, ostaje otvorenim, ali može se pretpostaviti da neće biti oduševljene. Jedini plaćeniji igrač u Barceloni bit će Messi, svi ostali daleko su iza Griezmanna.

Barca uhvaćena u laži

Prema najnovijim informacijama, Griezmann će u prve dvije godine ugovora zarađivati 18 milijuna eura godišnje neto, potom će mu plaća porasti na 21 milijun, pa na 23 milijuna i u posljednjoj godini na čak 25 milijuna eura.

Marca zajedljivo zaključuje kako je time pala priča katalonskog propagandnog stroja da velike svjetske zvijezde toliko žele doći u Barcelonu da su spremne pristati i na manju plaću. To je samo jedna velika obmana koja je sada srušena. Najveće svjetske zvijezde, pogotovo u naponu snage kao Griezmann, nikada ne prelaze u druge klubove za manju plaću, ističe Marca.

Euforija zahvatila Peru nakon velikog skalpa: Slavilo se čak i u džungli Peruanska navijačica (Foto: AFP) Peruanski navijači (Foto: AFP) Peruanski navijači (Foto: AFP) +1 Peruanski navijači (Foto: AFP)

Kad se svemu pridoda 120 milijuna eura, koliko Barca mora isplatiti Atleticu, Griezmann će Katalonce u sljedećih pet godina stajati, ne računajući premije, čak 225 milijuna eura.

Barcelona pokušava nagovoriti Atletico da pristane na klasični transfer koji će biti isplaćeni u tranšama jer je tako i manji porez nego kada se igrač kupuje putem izlazne klauzule.

Jasno, Miguel Angel Gil Marin nije sisao vesla. Glavni direktor Atletica traži od Barce da u tom slučaju poveća ponudu ili da razliku ugradi u transfer Nelsona Semeda, Barcina desnog beka kojeg bi Atletico rado doveo u svoje redove.

Atletico sumnja u namještaljku i želi Semeda

Međutim, detalji koji su ostali vjerojatno neće zakočiti transfer na dulje vrijeme, iako se u Atleticu osjećaju prevarenim jer smatraju da su se Barca i Griezmann sve dogovorili i čak potpisali predugovor davno prije 1. srpnja, još početkom ožujka dok je otkupna klauzula iznosila 200 milijuna eura.

Lukavo su čekali da otkuca 1. srpanj, kada klauzula prema ugovoru pada na 120 milijuna. U Atleticu smatraju da su time prekršili FIFA-ina pravila, no ne mogu dokazati da taj dogovor doista postoji iako postoje utemljene indicije.

Ipak, pretpostavlja se da će Barca i Atletico naći zajednički jezik i da će se dogovoriti u sljedeća dva-tri dana. Stoga Katalonci i dalje planiraju Griezmannovo predstavljanje 11. srpnja.

Kada formaliziraju Griezmannov transfer, Katalonci će sve snage baciti na Neymara. To je mnogo kompliciranija priča i pitanje je kako će se završiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider