Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bale is back

Upozorenje za Dinamo uoči Tottenhama: Mourinho trlja ruke i proziva novinare, "pijani milijunaš" vraća se na veliku scenu

Bale se vraća u formu baš u trenutku kada je Tottenham izvukao zagrebački Dinamo u osmini finala Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još prije mjesec-dva činilo se da je Gareth Bale svoje odradio, da ga posudba u Tottenham nije posebno trgnula iz letargije u koju je zapao još davno prije u Realu.

Velšaninu bajkoviti ugovor s madridskom klubom istječe u ljeto 2022., a milijuni mu slijeću na račun igrao ili ne igrao. Sve je govorilo da mu je dosta nogometa i da karijeru lagano privodi kraju.

"Svi znamo za poteškoće koje je imao posljednjih sezona, znamo i da je stigao u Tottenham ozlijeđen, da je i ove sezone imao uspona i padova. Ne mogu dati minute, nastavit ću po ovom režimu“, zborio je Jose Mourinho još prije četiri-pet tjedana.

Bale je preko medija slao poruke koje su bile u suprotnosti sa stavovima kluba i glavnog menadžera. Slao je poruke da je spreman za dvoboj s Evertonom u FA kupu.

gol expired Potpuni kaos u posrnulom velikanu: Trener igračima zaboravlja imena, pobuna igrača dovela do neslavnog rekorda divider

„To nije istina, ne osjeća se dobro i nije spreman. Tražio je dodatne snimke, međutim nisu ništa pokazale, nema ozljede, ali još uvijek nije dobro“, objasnio je Mourinho.

Do početka veljače Bale je upisao samo 229 minuta u Premierligi te 782 minute u svim natjecanjima.

„To počinje biti noćna mora. Dovraga, zašto ti se ne da igrati?“ upitao se javno Baleov bivši kolega iz Tottenhama Dimitar Berbatov.

Baleov agent Jonathan Barnett dolio je ulje na vatru.

„Što nije u redu s Baleom? Osvojio je više trofeja od svih ostalih i ima novca za pet života.“

Kirurški precizno objašnjenje Baleovih nazovi problema. Bile se to rečenice koje su možda izazvale Velšanina da pokažu kako u njemu još ima vatre.

Bale se vraća u formu

Počeo se dizati iz pepela u prvoj utakmici osmine finala Europske lige s austrijskom Wolfsebrgerom. Velšanin je postigao pogodak i upisao asistenciju.

Potom je ušao protiv West Hama i asistirao Lucasu Mouri za pogodak. Tottenham je izgubio 2:1, ali Bale je ostavio dobar dojam u tih 45 minuta.

"Njegova je kvaliteta poznata, u to nitko ne može sumnjati. Počinje imati veći intenzitet. Pokazao se dobrim u drugom dijelu. Druga je stvar je li sposoban u tri tjedna odigrati tri dobre partije", pohvalio ga je Mourinuo, doduše s malom ogradom.

U uzvratnoj utakmici s Wolfsbergerom Bale je igrao dvadeset minuta i opet je postigao gol. Potpuni preobražaj dogodio se u posljednjem kolu protiv Burnleyja. Bale je igrao od prve minute i u 70 minuta igre postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju.

gol expired Trenutak o kojem bruji svijet boksa: Uljezi upali svjetskom prvaku u ring, njegova reakcija oduševila divider

Morate se vratiti u daleko prošlost da vidite kada je Bale posljednji puta u ligaškoj utakmici postigao najmanje dva gol i barem jednu asistenciju. Bilo je to u prosincu 2015. kada je Real demolirao Rayo Vallecano 10:2. Velšanin je na toj utakmici postigao čak četiri gola i jednom je asistirao.

Tijekom karijere u 35 navrata je postigao više od jednog gola na utakmici, posljednji put rujnu 2019. protiv Villarreala. Bilo je 2:2. U dvije vezane utakmice posljednji je put zabio u rujnu 2018. Naravno, u dresu Reala.

U posljednje četiri utakmice Tottenham je postigao 13 golova, a Bale je participirao u sedam: postigao je četiri i asistirao tri puta. Ove sezone je upisao 20 nastupa i postigao je osam golova u svim natjecanjima, a cijele prošle sezone postigao je samo tri gola.

Upozorenje za Dinamo

Zanimljivo je povući paralelu s nekim igračima Reala: Vinicus je ove sezone postigao četiri gola, Hazard pet i Asensio samo dva.

Čini se da je povratak u sjeverni London ipak dobro djelovalo na Velšanina. Bale opet izgleda sretan i oran za igru.

gol expired Britanski premijer napravio ključnu stvar za Euro u lipnju: Na tribine samo cijepljeni? divider

"Sretan sam s golovima, asistencijama i svime što mogu doprinijeti momčadi. Približavam se razini koju želim. Trebalo mi je vremena, ali fizički napredujem i stječem samopouzdanje. To možete vidjeti u posljednjim utakmicama. Znam da će me nastaviti kritizirati, ali imam dovoljno iskustva da držim jezik za zubima, ne ispalim ništa glupo i nastavim se boriti", kazao je Bale nakon utakmice s Burnleyjem.

Čak je i Mourinho promijenio ton.

"Znam da novinari vole izmišljati priče, ali nema trenera na svijetu koji ga neće staviti u momčad kad je u formi. Sada je bolji nego ikad otkako se vratio u Tottenham. I to ne samo zbog ova dva gola. To pokazuje u svakoj akciji, promjenom tempa, hitrinom, željom... Trebamo njegov talent", poručio je Special One.

Bale se vraća u formu baš u trenutku kada je Tottenham izvukao zagrebački Dinamo u osmini finala Europske lige. Prva utakmica ipak će se igrati u Londonu 11. ožujka od 21 sat, a uzvrat je u Maksimiru 18. ožujka od 18:55.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider