Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri moraju vjerovati

Dinamo nije mogao gore proći: Mourinho mora loviti Ligu prvaka i zato je Tottenham najteži suparnik

Dinamo će u osmini finala Europske lige igrati protiv engleskog velikana Tottenhama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo nije imao sreće u ždrijebu. Tottenham je bio drugi najteži izbor nakon Manchester Uniteda, a možda i najteži. Prema procjenama William Hilla prije ždrijeba, Manchester United bio je prvi favorit, a Tottenham drugi.

Međutim, Spursi nemaju baš pretjerano dobre šanse za plasman u Ligu prvaka kroz englesko prvenstvo, tek su deveti na ljestvici s devet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim West Hamom. Doduše, imaju i utakmicu manje, no velika je konkurencija za to četvrto mjesto i jako će teško do njega doći.

gol expired Navijači Tottenhama masovno podcjenjuju Dinamo: "Lagan ždrijeb, pobijedit ćemo u obje utakmice" divider

Da su izvukli Manchester United, Modri bi se mogli nadati da će Crveni vragovi igrati u promiješanom sastavu. Njima je ipak prioritet Premierliga, na drugom su mjestu i može se očekivati da će izboriti Ligu prvaka kroz prvenstvo.

S druge strane, Tottenham će vjerojatno baciti sve snage na Europsku ligu i teško da će Jose Mourinho odveć rotirati momčad. Spursi u Premierligi posrću u posljednje vrijeme, u posljednjih šest ligaških utakmica upisali su čak pet poraza i samo jednu pobjedu.

Dakle, može se reći da nisu u nekoj bajnoj formi, no ipak su u šesnaestini pregazili Dinamova poznanika iz skupine Wolfsberger s ukupnih 8:1.

Kladionice još nisu izbacile koeficijente, ali posve je jasno da će Tottenham biti izraziti favorit. William Hill zasad je izašao samo s ponudom tko će osvojiti Europsku ligu. Tottenham je i dalje drugi favorit s koeficijentom 4,5, Man United prvi je s 4, dok Dinamo dijeli 12. mjesto s kijevskim imenjakom. Koeficijent na Modre je 67.

Tottenhamova momčad prepuna je zvijezda, vjerujemo da ih ne treba nabrajati. Dovoljno je reći da je na Transfermarktu procijenjena na golemih 720 milijuna eura, a Dinamova na 103 milijuna. Naravno da to nije jedino mjerilo, ali daje uvid u to kakav je omjer snaga.

Trofej Europske lige (Foto: AFP) Dinamo u osmini finala Europske lige izvukao Tottenham: Mourinho dolazi u Zagreb! divider

Uloga velikog favorita nosi sa sobom i određeni pritisak. Taj teret je na Englezima. Olakotna je okolnost za Modre ta što neće biti ni pod kakvim imperativom. Moći će se opustiti i dati sve što mogu.

Modri su igrama u skupini i šesnaestini protiv Krasnodara pokazali da su sazreli kao momčad. Mogli bi biti tvrd orah za Tottenham, pogotovo ako Englezi uđu u taj okršaj na svoj nerijetko nadmeni način.

Treba također vidjeti hoće li Tottenham uzvratnu utakmicu igrati na svojem stadionu zbog poznatih razloga. Možda neće moći ni Dinamo, pa ne treba žuriti sa zaključcima kome će više to odgovarati.

Možda Dinamove šanse nisu prevelike, ali svakako postoje. Ne kaže se uzalud da je u nogometu sve moguće. Ako je ikada bio spreman za senzaciju, Dinamo je to sada. Nije to nemoguća misija, ali jasno je da će biti vraški teško. Modri moraju vjerovati, bez toga neće ići.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider