Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo i Mamić(i) sazreli za veliki rezultat: Modri imaju kralježnicu i moćan kvartet, a za to je zaslužno i vodstvo kluba

Zoran Mamić izjednačio je rezultat Nenada Bjelice i ako bude imao samo malo sreće u ždrijebu, imat će dobru šansu i nadmašiti ga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je opet u osmini finala Europske lige. Zoran Mamić izjednačio je rezultat Nenada Bjelice i ako bude imao samo malo sreće u ždrijebu, imat će dobru šansu i nadmašiti ga.

Gledamo klubove koji su prošli u osminu i dojma sam da bi ovaj Dinamo imao podjednake šanse s barem polovicom mogućih suparnika.

Molde bi bio kao naručen, tu bi Modri bili favoriti. Jasno, ne može se birati, ali samo da je izbjeći one baš najveće i najjače. Nema ih tako puno, tri-četiri velikana…

gol expired Mamić pohvalio momčad, ali i otkrio da nije sve išlo glatko: "Neka nervoza je tinjala..." divider

Dinamo je obje utakmice s Krasnodarom u taktičkom smislu odradio na visokoj razini. Igrao je baš onako kako treba. Na tome Mamiću i njegovu stručnom stožeru treba skinuti kapu. Modri su pokazali da su sazreli, zajedno s njima i trener Zoran Mamić i glavni šef Zdravko Mamić, koji još uvijek vuče sve konce iz međugorske utvrde. Modri imaju i momčadsku i individualnu kvalitetu.

Prije svih tu mislim na Brunu Petkovića i Mislava Oršića, reprezentativni dvojac koji radi razliku na terenu. Petković se probudio u Krasnodaru, ali Oršić igra u dobroj formi već duže vrijeme. Postao je udarna snaga Dinama, vjerojatno je njegov najbolji igrač ako uzmemo duži vremenski period. Kontinuitet forme najvažniji je kriterij, a Oršić to ima.

gol expired Tko je sve prošao i ispao iz Europske lige? Bivši prvaci Engleske pali protiv Čeha divider

Za svaku momčad najvažnije je da stvori čvrstu kralježnicu momčadi. To je proces za koji treba vremena i strpljenja. Dinamu je to pošlo za rukom. Osim navedenih trenera koji su tesali momčad posljednjih godina, treba biti objektivan i reći da je to zasluga i vodstva kluba jer stvoreni su uvjeti za rast i napredak.

Bez toga se ne može. To je činjenica koja se ne može zaobići, bez obzira na dobro poznate marifetluke, ali to je već neka druga priča koju ne treba miješati s ovom. Slika nije crno-bijela, to uvijek podcrtavam. Sportskim uspjehom ne mogu se opravdati loše stvari koje su se događale i zbog kojih su vodeći ljudi Dinama završili na sudu, ali vrijedi i obratno.

gol expired Tottenham, United, Milan... Evo koje sve velikane Dinamo može izvući u osmini finala Europske lige divider

Kako god, sve počinje od odličnog vratara, a to svakako jest Dominik Livaković. Ako još nekog moramo istaknuti, onda je to Arijan Ademi. Ta četiri nabrojena igrača nose Dinamo. Oni imaju i kvalitetu, i iskustvo, i karakter, i moć. Naravno da nisu jedina Dinamova kvaliteta, ali o njima najviše ovisi i velika su potpora mladićima koji dolaze. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider