Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rat za hrvatskog trenera

Reprezentacija pokušala preoteti Bjelicu bogatom ponudom, Fener imao odgovor: Turci otkrili koliko bi trebao zarađivati

Bivši trener Dinama vrlo je tražen na tržištu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nenad Bjelica u pregovorima je s turskim velikanom Fenerbahčeom, no on nije jedini zainteresiran za njegove usluge, što je i očekivano nakon sjajnih rezultat s Dinamom.

U bitku za Bjelicu neočekivano se upleo Azerbajdžan, koji je, prema pisanju tamošnjih medija, ponudio Bjelici 1,5 milijuna godišnje ako preuzme njihovu reprezentaciju.

U toj su državi hrvatski izbornici vrlo cijenjeni. Donedavno ih je vodio Nikola Jurčević, dok je Robert Prosinečki svojevremeno radio sjajne rezultate i pokrenuo pravu nogometnu euforiju u zemlji koja se ipak ne može pohvaliti bogatom nogometnom poviješću.

gol expired Tyson se vraća u ring? Dobio milijunsku ponudu za povratak boksu, pokazao je da je spreman divider

Međutim, Bjelica će im vjerojatno, barem zasad, ostati izvan dometa. Nedavno je Bjelica izjavio kako bi karijeru volio nastaviti u klubu visokog ranga, a pored toga Fenerbahče ima i podjednako dobru financijsku ponudu.

Prema pisanju turskog Fanatika, Bjeličina godišnja plaća iznosila bi oko 1,5 milijuna eura. Turci pišu da je sličnu cifru imao u Dinamu, gdje je bio najplaćeniji hrvatski trener, s ugovorom većim i od izbornika Zlatka Dalića.

gol expired Najbizarnija oklada u povijesti: Mogao zaraditi velik novac na finalu Lige prvaka, na kraju postao predmet sprdnje divider

Fanatik donosi i dio telefonskog razgovora predsjednika Fenera Alija Koca i Bjelice. Po njima, Koc je Bjelici poručio da će napraviti sve što je u njegovoj moći da složi momčad kakvu želi. Određena poznata imena već se vežu uz mogući dolazak u azijski dio Istanbula kada prijelazni rok počne.

Turski FotoMac pak piše da bi Bjelica u Fener volio povući dobro poznata lica - Emira Dilavera i Mislava Oršića iz Dinama, hrvatskog reprezentativca Darija Melnjaka iz Rizespora i Hajdukova desnog beka Josipa Juranovića.

Fenerbahče nije bio prvak još od 2014., što je poprilično velika suša za klub takve veličine. U trenutku prekida sezone zauzimao je sedmo mjesto s 13 bodova zaostatka za vodećim Trabzonsporom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider