Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dribla i zabija

Atletico konačno pronašao napadača: Brazilski bombarder prestigao Ronaldinha i okitio se zlatom u Tokiju

Čini se da je Atletico završio potragu za novim napadačem…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico nastavlja potragu za napadačem. Diego Simeone to je potvrdio nakon pobjede nad Elcheom u prošlom kolu La Lige.

„Kad smo pripremali momčad za novu sezonu, složili smo se da trebamo dva igrača po poziciji. Stoga je jasno da tražimo napadača. Ako ga nađemo, super, a ako ga pak ne nađemo, pokrit ćemo se s ovim što imamo“, izjavio je Simeone.

Atletico traži napadača

Problem je taj što nije lako pronaći na suženom tržištu napadača koji zadovoljava Simeonove standarde. Traži se napadač koji bi bio kompatibilan s Luisom Suarezom. Atletico uporno baca udice, a španjolski mediji sve pozorno prate.

Praktički svakog drugog dana pojavi se neko novo ime. Eto, Dušan Vlahović više nije u fokusu, ispao je s liste ostvarivih želja Andrea Berta, proslavljenog sportskog direktora Rojiblancosa.

HNL golovi: Istra 1961 - Osijek 1:0 (Bande)

Naime, Fiorentina ne da nije spustila cifru sa 70 milijuna eura, nego ju je njezin predsjednik javno podigao na 100 milijuna. Atletico nema namjeru to platiti, ma ni približno toliko.

Napadač Herthe Cunha na meti Madriđana

Budući da je Sevilla u međuvremenu pokupila Rafu Mira, Atletico se okreće novoj meti. Kako piše madridski As, to je napadač Herthe Matheus Cunha.

Iz berlinskog kluba je procurilo da Brazilac nije igrao protiv Wolsfburga u prošlom kolu Bundeslige zbog toga što su u tijeku pregovori s Atleticom. To su objavili pojedini njemački mediji. Čini se da je Atletico završio potragu za novim napadačem.

gol expired Čovjek je hit: Neviđen potez suca nakon što je shvatio kakvu je glupost dosudio, igrač ga tješio divider

Tko zna, možda je Brazilac zapravo bio prva meta, a svi ostali dimne zavjese. Berta je lukav sportski direktor, ne bi mu bilo prvi put da izvede takav manevar. Uglavnom, odšteta se vrti između 25-30 milijuna eura, ovisno o izvoru. Brazilac je na Transfermarktu procijenjen upravo na 30 milijuna.

Prestigao Ronaldinha

Cunha nije tipičan centarfor, više se radi o napadaču iz drugog plana. Relativno je visok, 184 centimetra, i dosta robustan. Međutim, vješt je dribler i prilično hitar s loptom u nogama, a pokazuje i golgeterski potencijal. Prošle sezone je postigao sedam golova i upisao pet asistencija u Bundesligi.

HNL golovi: Istra 1961 - Osijek 2:0 (Mišković)

Nastupa za brazilsku U-23 reprezentaciju, za koju je postigao čak 21 gol u 24 nastupa. Rekorder je po broju golova u tom brazilskom uzrastu, prestigao je Ronaldinha.

Bio je član zlatne brazilske olimpijske selekcije na Olimpijskim igrama u Tokiju, postigao je gol u finalu protiv Španjolske. Ukupno je zabio tri gola na turniru u pet nastupa.

Cunha je bio i na klupi seniorske reprezentacije u kvalifikacijskim ogledima za SP 2022. protiv Bolivije i Perua, no nije ulazio u igru. Ima tek 22 godine i dosta prostora za napredak. Mogao bi biti zanimljivo rješenje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider