Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nitko nikad kao atalanta

Svi su im se smijali nakon 0:4 u Zagrebu, a večeras su ispisali povijest Lige prvaka!

Atalanta je nakon uspješa u Ukrajini i prolaska u osminu finala Lige prvaka ispisala povijest najelitnijeg klupskog natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atalanta je kreirala nevjerojatnu priču i ispisala novu stranicu Lige prvaka. Talijanska momčad, koja je lani osvojila treće mjesto u Seriji A, postala je prva momčad u povijesti Lige prvaka, u ovakvom formatu, koja je nakon uvodna tri poraza u skupini izborila nokaut fazu Lige prvaka.

Je li Dinamo zaslužio prezimiti u Europi?

Ukupno glasova:

Jedino je još Newcastle, u sličnom spletu okolnosti 2002. godine, nakon uvodna tri poraza izborio drugu rundu Lige prvaka, koja je tada značila odlazak u drugu fazu natjecanja po skupinama.

Newcastle tada upisao uvodna tri poraza od Feyenoorda, Juventusa i Dinama iz Kijeva, a potom je slavio protiv iste tri momčadi i prošao dalje s devet bodova. Kijev je ostao na sedam, a Feyenoord na pet.

 

gol expired Igrači Dinama utučeni nakon ispadanja iz Europe: ''Teška večer, ali ovo je velika ekipa'' divider

Atalanta je svoj premijerni nastup u Ligi prvaka otvorila s 0:4 na Maksimiru kod Dinama. Nakon toga je Šahtar slavio kod nje 2:1, a potom je i Manchester City slavio na Etihadu s 5:1. Dakle nakon uvodna tri kola Atalanta je bila na omjeru 0-0-3, uz gol razliku 2:11.

Sve je krenulo osvajanjem krucijalnog boda protiv Manchester Cityja u 4. kolu, nakon što su Građani poveli. Nakon toga je pao i Dinamo s 2:0 u Milanu, a sada i Šahtar u Harkivu.

gol expired Bjelica ponosan na dečke i ono što je Dinamo napravio u Europi: "Tako je moralo biti" divider

Uistinu veličanstveni podvig talijanske momčadi, čiji je trener Gian Piero Gasperini, a standardni član veznog reda Mario Pašalić.

gol expired Ništa od proljeća u Europi: City teško porazio Dinamo, Atalanta ugasila snove divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider