Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrijeme je za promjene

Hoće li Zidane napokon popustiti? U drugom je planu, a zasjenio je zvijezde Reala

Nakon dvije sjajne utakmice u svega nekoliko dana, sve su glasniji zahtjevi za stalnim uvrštavanjem mlade zvijezde Reala u udarnu postavu.

Marco Asensio i Lucas Vazquez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid pobijedio je Real Betis u pravoj ljepotici kola na Stadionu Benito Villamarin. Znalo se da Betis neće kalkulirati protiv Kraljeva; njihov trener Quique Setien poznat je po napadačkoj filozofiji, a njoj je ostao vjeran i u susretu s osjetno jačim protivnikom. Epilog: čak osam golova, od čega pet u mreži Betisa.

Dvostruki strijelac u pobjedi Reala bio je Marco Asensio koji je dva puta doveo Real u vodstvo: prvi put u 11., a drugi u 59. minuti kada je zabio za 3:2. Ovim je pogocima Asensio postao drugi strijelac Reala ove sezone: zabio je 10 golova, jedan više od Garetha Balea te tri više od Karima Benzeme i Isca. Uspjeh je još veći kada se uzme u obzir da je od 34 odigrane utakmice samo njih 18 počeo u prvih 11.

Kada se utakmici protiv Betisa doda i ona protiv PSG-a, u kojoj je ulaskom s klupe riješio utakmicu namjestivši dva gola, jasno je da su sve glasniji zahtjevi za njegovim stalnim uvrštavanjem u prvih 11.

Madridski mediji pokrenuli su pravu kampanju s ciljem uvrštavanja Asensija u udarnu postavu nauštrb Balea ili Benzeme. AS je pronašao i dobar statistički argument: Asensio je 80 posto svojih golova i asistencija upisao u utakmicama u kojima je zaigrao od prve minute.

Nedostaje mu samo kontinuitet

No zadnju riječ ipak će imati Zinedine Zidane. Dojam je da su Bale i Benzema i dalje u prvom planu – Benzemu iz prve postave nije izbacio ni Alvaro Morata koji je prošle sezone također trpao s klupe, dok je Bale i dalje najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Međutim velika je šteta u drugom planu držati igrača poput Asensija koji je s 22 godine je pokazao da je itekako spreman za najveće pozornice i najteže izazove. 

''Ne možete pokazati neke stvari kada nemate kontinuitet nastupa. Pokušavam iskoristiti minute, situacija se poboljšava i nadam se da ću nastaviti u dobrom ritmu'', rekao je Asensio nakon utakmice.

''Lucas Vazquez i Asensio uvijek zaslužuju više. Kad moraju odraditi 'prljavi posao', rade to s voljom i dobrim pristupom'', pohvalio je Zidane svoje mlade snage.

Poznato je da svoje mlade igrače Zidane voli uvoditi s klupe kako bi donosili potreban impuls, a pogotovo kada stvari ne idu po planu. Asensio često pokazuje više od konkurenata za svoju poziciju, ne samo učinkom nego i dojmom, ali zadnju riječ ipak će imati francuski trener.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider