Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvrt na karijeru

"Hajduk je bio njegov klub iz snova, ali odbili su ga. To je motiviralo Modrića"

Luka Modrić će još jednom predvoditi Hrvatsku na velikom natjecanju.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Luka Modrić se nakon još jedne uspješne sezone s Real Madridom priključio pripremama hrvatske nogometne reprezentacije za Euro 2024.

Jučer je privatnim avionom sletio na krčki aerodrom, a onda stigao u hotel gdje su smješteni reprezentativci koji su mu priredili veliko iznenađenje za osvajanje šeste Lige prvaka što mu je donijelo titulu najtrofejnijeg igrača madridskog kluba.

Nakon što su reprezentativci uspješno odradili prijateljski dvoboj protiv Sjeverne Makedonije (3:0), sada ih čeka generalka protiv Portugala u okolici Lisabona. Poznavajući Modrića neće biti poštede, vrlo vjerojatno će dobiti određenu minutažu, a onda povesti Vatrene na Euro.

Budući da europski turnir otvaraju protiv Španjolaca, tamošnji AS je pripremio poseban članak u kojem su predstavili hrvatskog kapetana kao "dijete rata koje je još uvijek u potrazi za naslovom sa svojom državom".

Poznati španjolski list je ukratko opisao njegov životni put, s naglaskom na odrastanje tijekom 1990-ih:

"Kad mu je bilo šest godina, vidio je kako srpski pobunjenici ubijaju njegova djeda i kako gori kuća u kojoj je odrastao. Nogometom se počeo baviti kao izbjeglica u Zadru. Igrao je na parkiralištu hotela i tamo su ga zapazili radnici koji su ga odveli u Zadar."

Također, AS je izdvojio kako s 8 godina nije prošao probu u Hajduku:

"Kad mu je bilo osam godina, Hajduk, njegov klub iz snova, odbio ga je zbog toga što je bio nizak i mršav. To mu je poslužilo kao motivacija da nastavi napredovati."

Sve ga je to oblikovalo u osobu i igrača kakvog ga danas poznajemo, a s 39 godina ima priliku postati najstariji strijelac na Euru. Rekord drži još jedan Hrvat Ivica Vastić koji je igrao za austrijsku nogometnu reprezentaciju.

Vatreni na audijenciji kod pape Franje Papa Franjo primio Vatrene: Prepoznao je nešto kod hrvatske reprezentacije divider

Ivan Perišić Ivan Perišić postao slobodan igrač: Gdje će nastaviti karijeru? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider