Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
posjetili vatikan

Papa Franjo primio Vatrene: Prepoznao je nešto kod hrvatske reprezentacije

Hrvatska nogometna reprezentacija posjetila je papu Franju u Vatikanu.

Vatreni na audijenciji kod pape Franje (Foto: HNS/Drago Sopta)

Nogometaši hrvatske nogometne reprezentacije odradili su prvu pripremnu utakmicu za Europsko nogometno prvenstvo, naši Vatreni bili su bolji 3:0 od Sjeverne Makedonije na Rujevici.

Vatreni su danas bili na privatnoj audijenciji kod pape Franje, a već u subotu čeka ih generalna proba protiv Portugala. Kampu se jučer pridružio Luka Modrić, kapetan je sletio na Krk i tako je kompletiran naš kadar za novo veliko natjecanje.

Na početku audijencije papa Franjo reprezentaciji je čestitao na osvajanju trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru.

Podsjetio je da je taj događaj ''zbog nekih razloga primio i mnoge kritike'', ali je i potvrdio da je nogomet fenomen koji spaja ljude i pokreće emocije.

Paolo Tramezzani Istra 1961 objavila sjajne vijesti: Uspjeli su zadržati važno ime! divider

''To mogu i sam posvjedočiti jer dolazim iz zemlje u kojoj je sve ovo proživljeno na najsnažniji mogući način'', kazao je Sveti Otac.

Papa prepoznao zajedništvo u našoj reprezentaciji

Papa je naglasio važnost zajedništva koje je prepoznao kod naše reprezentacije.

''Upravo biti momčad aspekt je u sportu koji volim naglasiti, zato što je usporedba društvenoga života, u različitim ambijentima u kojima se zajedno s drugima živi i radi. Važni su individualni potezi, maštovitost, kreativnost… No ako prevlada individualizam, onda se narušava cjelokupna dinamika i ne dostiže se cilj'', poručio je papa Franjo.

NK Čulinec Hrvatski Ipswich s istoka Zagreba: Prava škvadra u dvije sezone došla od trećeligaša do premierligaša divider

Na kraju pozdrava Papa je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji zahvalio za posjet i poželio joj puno sreće u radu. Potom je udijelio blagoslov i zamolio sudionike da i oni mole za njega.

Predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Marijan Kustić Svetom Ocu darovao je dres hrvatske reprezentacije s imenom Franjo i brojem 1 te nogometnu loptu.

Na kraju audijencije papa Franjo je u neformalnom obraćanju Vatrenima rekao i ovo:

“Na posljednjem Svjetskom prvenstvu bili ste treći, ovaj put budite prvi ili drugi!”.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider